Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-12-2010, 11:35 AM   #15 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Dr. Callahan’ın İlk Deneyimi

EFT’nin arkasındaki bilim diger bir çok kesif gibi gelismemistir. Bunun nedeni bir laboratuar ortamında yaratılıp ardından gerçek dünyada test edilmedigi içindir. Bunun yerine, ilk olarak gerçek dünyadaki sasırtıcı olaylar yolu göstermistir.

1980 yılında Dr. Roger Callahan siddetli su fobisi olan bir hasta, Mary, üzerinde çalısmaktaydı. Her ikisi de suya duydugu korkuyla iliskili olarak sık bas agrıları ve korkutucu kabuslar yasamaktaydı. Yardım bulabilmek için yıllardır bir terapistten bir baska terapiste gitmekteydi ve hiçbir önemli gelisme olmamıstı.

Dr. Callahan bir buçuk yıl süresince geleneksel araçlarla yardımcı olmaya çalıstı. O da çok fazla bir ilerleme kaydedemedi.

Ardından, bir gün psikoterapinin normal “sınırlarının” dısına adım attı. Merakı nedeniyle vücudun enerji sistemini çalısmaktaydı ve Mary’nin gözlerinin altına (mide meridyeninin bir uç noktası) parmak uçlarıyla vurmaya karar verdi. Bu, Mary’nin mide rahatsızlıgına yol açtı.

Dr. Callahan’ı sasırtarak Mary aniden fobisinin yok oldugunu söyledi ve yakındaki bir yüzme havuzuna kostu ve yüzüne su vurmaya basladı. Korku yok. Bas agrısı yok. Kabuslar dahil olmak üzere hepsi yok olmustu. Ve bir daha asla meydana gelmedi. Su fobisinden tamamen kurtulmustu. Sonuçlar psikoterapi alanında nadir rastlanabilecek sonuçlardı, ama EFT’de bunlar yaygındı.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla