Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-12-2010, 10:36 PM   #14 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Vücudun Enerji Sistemi

Vücutlarımız büyük bir elektrik özelligine sahiptir. Anatomideki baslangıç dersleri bunu kapsar. Ayaklarınızı bir halıda sürüyün ve ardından metalden yapılmıs bir maddenin üzerine koyun. Kimi zaman parmak uçlarınızdan statik elektrigin bosaldıgını görebilirsiniz. Vücudunuzda elektrik özelligi olmasaydı bu mümkün olamazdı.

Sıcak bir fırına dokundugunuzda acı hemen hissedilir, çünkü acı sinirlerden dogru beyne elektriksel olarak iletilir. Acı elektrik hızında yolculuk eder ve bu yüzden acıyı bu kadar çabuk hissedersiniz. Vücudu ne oldugu hakkında bilgilendirmek için elektrikli mesajlar sürekli olarak gönderilir. Bu enerji akısı olmadan göremeyebilir, duyamayabilir, hissedemeyebilir, tat alamayabilir veya koklayamayabilirdiniz.

Vücutta elektrik (enerji) bulunduguna iliskin bir baska belirgin kanıt ise elektroensefalogram (EEG) ve elektrokardiyograftır (EKG). EEG beynin elektrik aktivitesini kaydeder ve EKG ise kalbin elektrik aktivitesini kaydeder. Bu cihazlar yıllardır tıp biliminde kullanılmaktadır ve TV’deki hastane dramlarında ölen hastalara takılırken gördüklerinizdir. Ekran sinyal vermeyi durdurdugunda hasta ölmüstür.

Elektrik sistemlerimiz fiziksel saglıgımız için son derece önemlidir. Bundan daha açık ne olabilir? Enerji akısı durdugunda ölürüz. Bununla ilgili olarak doktorunuza danısın. Bunun dogrulugundan kimse süphe edemez.

Aslında, medeniyet bunu binlerce yıldır bilmekte. Yaklasık 5.000 yıl önce, Çinliler vücudun içerisinde çalısan karmasık bir enerji devreleri sistemi buldu. Bu enerji devreleri veya söylendikleri gibi meridyenler, Dogu saglık uygulamalarının merkezidir ve modern zamanların akupunktur, akubasınç ve çok çesitli diger iyilestirme tekniklerinin temelini olustururlar.

Bu enerji vücut içerisinde akar ve gözle görülemez. Yüksek teknolojiye sahip ekipmanlar olmadan görmek imkansızdır. Örnekseme açısından, bir TV setinde akan enerjiyi göremezsiniz. Ancak, yüksek etkileri nedeniyle orada oldugunu bilirsiniz. Sesler ve görüntüler enerji akısının var olduguna dair kanıtlarınızdır.

Aynı sekilde, orada oldugunu bilmenizi saglayan etkiler yaratmasından dolayı EFT size vücudunuzdaki enerji akısı hakkında çarpıcı bir kanıt sunar. Enerji meridyenlerinizin uç noktalarına basit bir sekilde vurarak duygusal ve fiziksel saglıgınızda bazı büyük degisiklikler yasayabilirsiniz. Bir enerji sistemi olmasaydı bu degisiklikler meydana gelmezdi.

Batı tıp bilimi vücudun kimyasal dogasına odaklanır ve son birkaç yıla kadar bu gizli ama güçlü enerji akıslarına çok fazla dikkat etmemistir. Ancak, bunlar varlar ve genisleyen bir arastırmacılar grubunu çekmektedir. Daha fazla ayrıntı için asagıyı okuyunuz:

** Robert O. Becker ve Gary Selden. Vücut Elektrigi. Morrow, NY, 1985.

** Robert O. Becker . Çapraz akımlar. Tarcher, NY, 1992.

** H.S. Burr. Ölümsüzlük projesi: yasamın elektrik modelleri. Neville Spearman, Londra, 1972.

** B. Nordenstorm. Biyolojik olarak kapalı elektrik devreleri: ilave bir dolasım sistemi için klinik, deneysel ve teorik kanıt. Nordic, Stockholm, 1983.

Giderek artan bir sayıda saglık pratisyeni, fiziksel iyilesmeye yardımcı olmak üzere bu çok önemli enerji sistemini kullanmanın yollarını aramaktadır. Akupunktur, masaj terapisi ve siropraktik bunlardan sadece bir kaçıdır. Kitapçıların rafları saglam fiziksel saglıgı tanıtmak için enerji meridyeni teknikleri hakkındaki kitaplarla dolup tasmıstır.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla