Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-12-2010, 08:00 PM   #9 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Saglıklı Süphecilik


İnsanların inançlarını bozması nedeniyle genellikle süphecilikle karsılasan bir yeni bulus. Ve EFT psikoloji ve duygusal iyilestirme hakkındaki neredeyse bütün inançları hiçe saymaktadır. “Zor” duygusal sorunlar için bazı çevrelerde hızlı çareler imkansız olarak düsünülür ve bunu hızlı bir sekilde yapmayı amaçlayan kisiler sarlatan olarak nitelendirilir. “Bununla birlikte”, inanç “bu seylerin insanların içinde köklestigi ve bu nedenle iyilestirilmesinin uzun bir süre alması gerektigi” yönündedir.

İnançlar oldukça güçlüdür. Bunlar için savasırız. Bunlar için anıtlar yaparız. Tıp, psikoloji ve politika sistemleri bunlar üzerine kuruludur. Ancak ne yazık ki kimi zaman bunlar dogru degildir. Biz sadece öyle olduklarını düsünürüz. Kimi zaman peri masallarına inanırız.

Önceki sayfalarda verilen sözlere olan tepkiniz “iyi olamayacak kadar gerçek” veya benzeri bir sey içeriyorsa, muhtemelen daha simdiden inançlarınızı bozdum. Bu saglıklı ve beklenen bir seydir. Yeni fikirler dikkatli incelemelere tabi olmalıdır. Bu, uzun vadede bunları daha kuvvetli kılar.

Elinizde önemli bir bulus tutuyorsunuz. Sizin de göreceginiz gibi, bilimsel ilkelerin en saglamına dayanmaktadır. “Geleneksel bilgelikten” çarpıcı olarak çok farklı olması nedeniyle, sürekli olarak ve anlasılabilir bir sekilde süphecilikle karsılanmaktadır. EFT bunda tek basına degildir. Diger bulular da aynı tutumlarla karsılasmıstır. Asagıda tarihten bazı alıntılar bulacaksınız:

“Havadan agır uçan makineler imkansızdır.” Lord Kelvin, Bilim Dernegi Baskanı
“Kesfedilecek her sey kesfedilmistir.” Charles H. Duell, ABD Patent Ofisi Yöneticisi, 1899
“Hassas ve sorumlu kadınlar oy vermek istemez.” Gover Cleveland, 1905
“Atom gücünü kullanmaya baslayacak olan insan yoktur”. Robert Milikan, Fizik alanında Nobel Ödülü kazanmıs biri
“Aktörlerin konusmasını kim duymak ister?” Harry M. Warner, Warner Brothers Pictures, 1923

Her ne kadar süphecilige sahip olmasanız ve benim yaptıgım gibi çabuk ve hevesli bir sekilde bunu kabul etmeseniz de, yardım etmeye çalıstıgınız diger kisilerden daha fazla süphecilige sahip olacaksınız. Bunu nasıl bilecegim? Yılların getirdigi deneyim. Ancak, bu süphecilik elestirilmemelidir. Ama anlasılması gerekir, çünkü EFT’ye iliskin olarak bazı benzersiz özellikleri vardır.

İste bir örnek. Bir çok durumda bu teknikleri (yeni gelenlere) seyircilerin arasından 5 veya 10 gönüllü ile sahnede gösterdim. Birkaç dakika içerisinde, en az %80’i fiziksel veya duygusal sorunlarda belirgin önemli azalma veya tamamen yok olma yasadılar. Korkular dindi, bas agrıları geçti, nefes alıp verme çözüldü ve duygusal travma yok oldu. Daha sonra seyircilere sordum, “Buna kim süphecilikle yaklasıyor?” ve her zaman oldugu gibi ellerin en az yarısı kalktı.

Daha sonra bu insanlardaki degisikliklerin gerçek oldugunu düsünüp düsünmediklerini sordum ve her zaman oldugu gibi degisikliklerin gerçek oldugunu kabul ettiler. Bununla birlikte, degisiklikleri yasayan insanlar genellikle benim tanımadıgım kisiler ve seyircilerin arkadasları. nsanların dürüst bir sekilde anlattıklarını biliyorlar. Onlara sordum, “Peki neden süphecisiniz?”. Ver ardından neden bunun ise yaradıgına iliskin nedenlerle onları yaylım atesine tuttum...

** İnsanları hipnotize ettigim söyleniyor. Bu ilginç, çünkü hipnoz hakkında hiçbir sey bilmiyorum... Ve insanların hiçbiri bu nedeni sunmadı.

** Bana bunun sadece olumlu düsünme oldugu söylendi. Daha önce olumlu düsünmenin bu kadar hızlı bir sekilde degisiklik yarattıgını hiç görmemis olmalarına ragmen.

** Bana insanların sadece sorunlarının üstesinden gelmek istedikleri söylendi. Bu sadece bir “sorun hakkında düsünme” durumu. Peki neden o zaman sahneye çıkmadan önce sorunlarının üstesinden gelmediler?

** Bana bunun devam etmeyecegi, çünkü “çabuk onarım” diye bir sey olmadıgı söylendi. Diger rahatsızlıkları “çabuk onarmak” için penisilin gibi ilaçlar kullanıyorlar.

** Bana vurus tekniklerinin insanların zihinlerini sorunlarından uzaklastırmak oldugu söylendi. Bu, EFT’nin ise yaraması için insanların sorunlarını “açma” gereksinimini göz ardı eder.

Ve simdi bu fenomen hakkında gerçekten etkileyici sey... Verilen nedenlerin hiçbiri EFT’yi içermemektedir. EFT bir sekilde olasılıklar listesinden çıkartılmıs!

Ne garip bir tepki. Bu açık faydaları gördükten sonra insanların süreci daha iyi anlamak için tekniklerin ne sekilde ise yaradıgı ile ilgili soru bombardımanına tutacagını düsünebilirsiniz. Aksine, süreci görmezden gelmekte ve baska açıklamalar sunmaktadırlar. Bana ne oldugunu sormuyorlar. Bunun yerine bana ne oldugunu söylüyorlar.

Her biri kendi bilgi çantalarına ulasıyor ve “dogru” olduklarına inandıkları seyle gerçeklesen seyi deneyimliyor ve baglantı kuruyorlar. EFT (henüz) bu çantada degil ve bu yüzden baglantıyı kurmakta güçlük çekiyorlar. Artık birkaç yüzyıl önce bilim adamlarımızın dünyanın düz olduguna inanlara dünyanın yuvarlak oldugunu söylediklerinde nasıl hissettiklerini biliyorum.

Neredeyse hiçbir zaman birisi çıkıp bana “Evet, aynı sizin söylediginiz gibi. Onlar sorunlarını açarken siz onların enerji sistemini dengelediniz ve böylece nedeni giderdiniz.” demiyor. Su anda olanda bu. Ve son yarım saatimi seyirciye neyin olabilecegini anlatmakla geçirdim. Bu insanların sahnede oldukları birkaç dakika süresince meydana gelen tek sey buydu ve degisiklikleri getiren tek sey yine buydu.

Bunun hakkında elestirel olmaya alıskınım ve insanların kavgacı, inatçı veya ahmak olduklarını düsünürdüm. Kendime sorardım, “Bu kadar belirgin bir seyi nasıl göremezler?” Ancak daha sonra, bu tepkinin yasamlarının her adımında olması nedeniyle kavgacı, inatçı veya ahmak olmadıklarını fark ettim. Otobüs soförü veya doktor olmaları önemli degildi. En yakın arkadaslarımdan bazıları bu güzel sonuçları basit bir sekilde “bir bahane öne sürerek makul gösterebilir” ve sürecin “ahmaklıgı”na gülebilirlerdi.

Çogu zaman degisiklikleri yapan kisiler bile bu degisikligi yaratan sey olarak bir baska seye inanır. Ve bu genellikle yakın bir zamanda meydana gelen bir deprem veya maaslarına yapılan zam gibi tamamen alakasız bir seyler olur. Aslında, meydana gelen degisikligi veya bunun EFT uygulanırken gerçeklestigini inkar etmezler. Sadece bunun vurus teknikleri ile olan baglantısını kuramazlar. Onlar açısından bu hesaba katılmaz. Bir anlamı olmaz. Baska bir açıklaması olmalıdır. Bu prosedürleri ilk aldıgım kisi olan Dr. Roger Callahan bunu APEX sorunu olarak adlandırmaktadır.

Tekrar ediyorum, bu elestirilemez. Ama, bunun çok sık bir sekilde meydana gelmesi nedeniyle gözlemlemek ve anlamak önemlidir. Aslında, bir çok insan bunu yasar ve sizinde bunların arasında olmanız yüksek bir olasılıktır.

Bu nedenle size bunu söylüyorum. Bunun farkında olmazsanız “bir bahane öne sürerek mazur gösterebilir” ve sırtınızı duygusal özgürlüge ve onun sundugu bir ömür boyu faydaya çevirebilirsiniz.

Süpheciligin bir baska nedeni ise EFT’nin garip gözükmesidir. Gerçekten garip. Bu teknikler kendinizle konusmanıza, gözlerinizi çevirmenize ve vücudunuzun çesitli yerleri üzerine vururken bir sarkı mırıldamanıza neden olacaktır. Bir çok insanın bildigi gibi psikolojiye uzaktan bile benzemiyorlar ve inanç sisteminin oldukça dısında olabilir. Ancak, arkalarındaki mantıgı bir kez anladıgınızda bu teknikler açık bir hal alır. Ve bunları neden daha önce bulmadıgınızı düsünebilirsiniz.

Söylendigi gibi ilginç bir yanı vardır. İse yaramaları için bu tekniklere inanmanız gerekmez. Bazı insanlar hatalı bir sekilde EFT’nin insanlar ona inandıgı için sonuç verdigi kararını verirler. Bu oldukça tuhaf bir karardır, çünkü genellikle süpheci olan kisiler tarafından verilmislerdir.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla