Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-12-2010, 12:58 AM   #4 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

Yasal Yazılar
Önemli... Lütfen dikkatlice okuyunuz.

Sagduyunuz size EFT’den olumsuz yan etkiler dısında bir sey beklememenizi tavsiye edebilir. Bunun nedeni sunlardır:

- Cerrahi prosedürler yok.
- İgneler yok.
- Hap veya kimyasallar yok.
- Vücudu itme veya çekme yok.

Bunların yerine vurusu, mırıldanmayı, saymayı ve gözlerinizi çevirmeyi kapsayan bazı nispeten zararsız prosedürler var. Su ana kadar 100.000’den fazla kisi EFT’yi kullandı ve sikayetlerin sayısı %1’in oldukça altındadır.

Bazen kimileri bir parça mide bulandırıcı oldugunu ve bazıları da kendilerini “daha kötü hissettiklerini” bildirmektedir. Bu raporların seyrek olması yüzünden sorunu aslında EFT’nin yaratıp yaratmadıgı bilinmiyor. Bu arada, bazı insanlar önemsiz bir sekilde kendi özel sorunlarından bahsederek mide bulandırıcı veya “daha kötü olduklarını” hissetmekteler. EFT’yle tanısmıs olsunlar veya olmasınlar bunu yapacaklardır.

EFT hala baslangıç asamalarındadır ve ögrenecegimiz çok fazla sey var. Bu yüzden, EFT’nin kullanılmasının bazıları için zararlı olması mümkündür. Bundan dolayı, hala deneysel asamada oldugumuzu varsaymalı ve EFT’yi tedbirli bir sekilde kullanmalısınız. Bu satırların arasına, EFT e-mail destek listesine göndermis oldugum bir mesajı asagıda ekliyorum. Dikkatli bir sekilde okunmalıdır.

Ait olmadıgınız bir yere gitmeyin.

Herkese merhaba,

Bu önemli bir mesajdır ve “dogruyu bulmak” için saatlerce yazdım. Burada söyleyecegim sey kesinlikle sagduyu ile ilgili ve %99’unuz ne söylemem gerektigini zaten anlıyorsunuz.

Ana nokta sagduyuyu EFT ile birlikte kullanmamız gerektigi ve bunu yapmak için uygun deneyime sahip olmadan önce ciddi meseleleri insanlara uygulamamamızdır. Bu prosedürlere olan büyük merakımız büyük ilgiye neden olurken, bu büyük ilgiyi bazı sagduyu uyarılarına karsı zihnimizde tartmalıyız. Meselenin her iki yönünü de açmama izin verin.

Birincisi, insanların büyük bir çogunlugu için EFT’nin (ve bir çok kuzeninin) zevkli bakıs açılarından birisi çok az veya hiç agrı olmadan uygulanabilmesidir. Nazik dogası sayısız psikologun bu konu hakkında kitaplar yazmaya yöneltmis ve böylece herkes bu prosedürlere erisebilmistir. Neden olmasın? Bir çok mesele hakkında çogu zaman dönüsebilir olan bu araçlara herkesin erisimi reddedilmeli ve bir çok insan için neden uygulanması hassas ve kolaydır?

Örnek olarak sunu dikkate alın...

Terapistler rutin olarak hastalarına evde kullanım için süreci ögretirler.

Ögretmenler bunu ögrencileriyle birlikte kullanmak için ögrenirler.

Antrenörler bunu sporcularıyla birlikte kullanmak için ögrenirler.

Ebeveynler bunu çocuklarıyla birlikte kullanmak için ögrenirler.

Doktorlar bunu hastalarıyla agrı yönetimi için ögrenirler.

Mesaj pratisyenleri daha uzun ve daha dayanıklı sonuçlar için kendi mevcut prosedürleriyle karıstırırlar.

Ruhsal liderler bunu ihtiyacı olanlara uygularlar.

Siropraktörler, akupunkturcular ve homeopati pratisyenleri kendi uygulamalarını arttırmaktadır ve bunu hastalarına kendilerinin kullanabilecegi sekilde ögretirler.

Ve bu böylece devam eder...

Su anda ne kadar vurus heveslisinin bu prosedürleri baskaları adına kullandıgından emin degilim, ama bunun 100.000’i astıgını ve muhtemelen dünyada 1 milyon kereden fazla uygulandıgını tahmin edebilirim.

1- Önemli sonuçlar elde edilmese ve
2- Algılanan tehlikeler veya olumsuz yan etkiler en az seviyede olmasa bu elbette ki gerçeklesmezdi.

Hiçbir deneyimli EFT uygulayıcısı önemli sonuçlar gördüklerini inkar edemezken, kimi zaman ciddi olabilecek yan etkilerin bulunabilecegini çogu kisi farkında degildir. Açıklamama izin verin.

Bazen insanlar çift kisilik, paranoya, sizofreni ve diger akıl bozuklukları gibi ciddi psikolojik sorunlar gelistirecek kadar kötü derecede travma yasamıs ve/veya iskence çekmislerdir. EFT bu ciddi durumlarda bile yardımcı olabilirken, SADECE BU BOZUKLUKLARDA DENEYİME SAHİP OLAN BİR NİTELİKLİ PROFESYONEL TARAFINDAN BU DURUMLARDA UYGULANMALIDIR.

Neden? Çünkü bu hastaların bazıları kontrolden çıkabildikleri duygusal bosalmalar yasayabilirler. Bu duygusal bosalmalar sırasında kendileri ve digerleri için zararlı olabilirler ve sakinlestirilmeleri veya hastaneye kaldırılmaları gerekebilir.Bu, vurus prosedürleri için ne kadar istekli olursa olsun kesinlikle acemilere uygun bir sey degildir.

Bu arada aklıma gelmisken, aslında vurusun bu duygusal bosalmalara neden oldugunu veya bu sorunları hızlandıran seyin sadece kisinin sorun çıkaran hafızası oldugunu bilmemekteyiz. Yine de, bu alanlarda deneyiminiz yoksa lütfen ait olmadıgınız yere gitmeyin.

Bu duygusal bosalmalar ne sıklıkta meydana gelmektedir? Bir psikiyatr hastanesinde oldukça yaygındır. Günlük yasamda nadirlerdir. Yakın bir zamanda çok çesitli duygusal sorunlarla ugrasan birkaç usta vurusçuyu aradım ve 1.000 hastadan 1’den azının böylesine siddetli bir duygusal bosalma yasadıgını ögrendim.

Bu en az yüzde sadece bakıs açısı olarak verilmistir. EFT uygulayıcılarının “sıra dısı davranması” ve “ait olmadıkları yere gitmesi” anlamına gelmemektedir. Aksine, bir acemi EFT uygulayıcısı sagduyusunu kullanmalı ve KENDİ KAPASİTESİ VEYA EGİTİMİNİN ÖTESİNDEKİ RAHATSIZLIKLARI KESİNLİKLE YATISTIRMAYA ÇALISMAMALIDIR.

“Bunu her seyin üzerinde deneyin!” tabirimle bilinirim. Bu tabir EFT el kitabında, EFT Kursu ve web sitemizde de vardır. Bunun amacı EFT’nin olasılıklarına zihinlerimizi açmaktır. Sorumsuz hareketler için bir izin anlamına gelmemektedir. *nsanlar bunu makul bir baglam içerisinde yorumlamakta ve birinin Empire State binasının üzerinden uçması için EFT’yi kullanmamaktadır.

Bazı durumlarda, EFT uygulanan kisiler kendi sorunlu anılarını hatırlarken normal gözyasları veya diger üzüntü biçimlerine sahip olabilirler. Diger durumlarda, bazı fiziksel agrılar, en azından geçici olarak, “daha kötüye gidebilir”. Uzman ve deneyimli profesyoneller bu tepkileri normal olarak karsılayacak ve çözümleri için EFT’yi uygun bir sekilde uygulayacaklardır. Tekrar belirtmek gerekirse, bu tepkiler meydana geldiginde sagduyu hüküm sürmelidir. EFT’yi uygulayan kisi buna vakıf degilse, hastayı daha fazla deneyime sahip birine göndermelidirler.

Sevgiyle kucaklıyorum, Gary
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla