Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-12-2010, 12:27 AM   #2 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Eft / Duygusal Özgürlük Teknikleri Kitabından Alıntılar

EFT KISIM I

EFT’nin temelleri ve eyleme sokmak
için adım adım islemler.

Not: Kestirmeler ve diger gelismis kavramlar EFT Kısım II’de gelistirilmistir. Ancak,
ilk olarak EFT Kısım I iyice ögrenilmelidir.

AÇIK MEKTUP

Sahneyi hazırlayan ve bu kursun “niçin”ini anlatan bütün Duygusal Özgürlük Teknikleri öğrencilerine...

“Birlikte içinizde kisisel huzur topraklarına bir köprü kuracagız.”

Sevgili Dostum,

Bunu, bir Salı aksamı evde tek basımayken yazıyorum. Dısarıda pencereye çarpıp yumuşak sesler çıkartarak hafif bir yagmur yağmakta ki yıl boyunca yazmanın ve film çekmenin sonunda EFT tamamlandı. “Basına çıkmaya” neredeyse hazırız.

Ve bes dakika önce yanaklarımdan aşağıya gözyaşları döküldü.

Ve ardından neden bu kursu yazdıgımı buldum. Anlatmak istedigim, neden oldugunu her zaman biliyordum... Ama bunu nasıl ifade edecegimi bilmiyordum. Ve artık kelimelere dökebilirim. İste hikaye...

Bes dakika kadar önce is ortagım Adrienne Fowlie ile birlikte Los Angeles’taki Gazi Bakımevinde çektigimiz videoyu inceliyordum. Vietnam gazilerimizin savasın korkunç anılarından kurtulmalarına yardımcı olmak için EFT’yi kullanarak burada 6 gün geçirmistik.

Bilinen duygusal bozuklukların en siddetli biçimleri arasında yer alan Travma Sonrası Stres Bozukluğu (PTSD) geçirmekteydiler. Bu adamlar her gün genç çocuklar dahil olmak üzere masum sivilleri vurmaya zorlanma, açık çukurlarda insanlara gömme ve kendi yakın arkadaslarının ölmelerini veya parçalanmalarını seyretme gibi savasın felaketlerini tekrar yasamaktaydılar. Silahlı çatısma, bombalar ve çığlıklar gece gündüz kafalarında yankılanmaktaydı. Kimi zaman, sadece ilaçlar savasın geçmis acılarını yatıstırabilmekteydi.

Terliyorlar. Ağlıyorlar. Basları agrıyor ve endise atakları geçiriyorlar. Bastırılmışlar ve acı içindeler. Korkuları ve fobileri var ve kabuslar yüzünden
geceleri uyuyamıyorlar. Bir çogu çok az çare bulmakla birlikte 20 yıldır terapi görüyor.

VA Adrienne’i ve beni askerlerimize EFT’yi sunmak için davet ettiginde ne kadar heyecanlandığımı hala hatırlıyorum. Bu adamlara istedigimiz sekilde nasihat vermek için bizi kendi basımıza bırakmıslardı. Bu ciddi biçimde etkisiz kılınmıs adamların yasamlarında gösterissiz ama fark edilir bir farklılık sagladıysa, bir çok kisi bunu basarılı olarak görür. Aslında, çok daha fazlasını gerçeklestirdi. VA bize ödeme yapmadı. Bunun gibi bir dısarıdan yardım için bir bütçeleri yoktu. Aslında, kendi uçak biletlerimiz, otel faturalarımız, yemeklerimiz ve araba kiralarımızı kendimiz ödemek zorunda kaldık. Ama önemsemedik. Böylesine bir fırsat için çok daha fazlasını ödeyebilirdik.

Her neyse, seyretmekte oldugum video bu 6 gün boyunca olanların bir özetiydi. Bir bölüm tamamen 17 yıldır PTSD nedeniyle terapi gören Rich hakkındaydı. Şunlara sahipti:

** Her gün bir çogundan kurtuldugu 100’den fazla akıldan çıkmayan savas anısı.
** 50 kereden fazla parasütle atlayarak agırlasan büyük bir yükseklik korkusu.
** Uykusuzluk... Oldukça güçlü ilaç tedavisinde bile her gece 3 veya 4 saat uyumasına yol açan.

EFT’yi Rich’in üzerinde kullandıktan sonra, bu sorunların bütün izleri yok oldu.

Bir çok insanda oldugu gibi, Rich bu garip görünümlü prosedürlerin ise yarayacagına inanmada zor zamanlar geçirdi. Ama bunları denemeye istekliydi. Yükseklik fobisiyle basladık ve EFT ile yaklasık 15 dakika sonra bu fobisi yok oldu. Binada birkaç kat yukarı çıkarak ve bir yangın çıkısından asagı bakarak bunu test etti. Saskınlıgına ragmen hiçbir fobik tepki göstermedi. Daha sonra, bir çok siddetli savas anısı üzerinde EFT’yi uyguladık ve bir saat içerisinde bunların tamamını etkisiz hale getirdik. Elbette bunları hala hatırlıyor, ama artık herhangi bir duygusal yük tasımıyor.

Kendi basına geri kalan savas anıları üzerinde çalısması için Rich’e teknikleri ögrettik; tıpkı bu kursta size ögretildigi gibi. Birkaç gün içerisinde tamamı etkisiz hale gelmisti. Artık onu rahatsız etmiyorlardı. Sonuç olarak, uykusuzluk sona erdi ve doktorunun gözetiminde aldıgı uykusuzluk tedavisi de sona erdi. ki ay sonra Rich’le telefonda konustum. Hala sorunlardan uzak bir sekilde yasamaktaydı.

Bu gerçek duygusal özgürlüktür. Acı dolu yılların sonudur. Bir hapishaneden çıkmak gibidir. Ve... Ona anahtarları verme ayrıcalıgına sahip oldum!!! Aman Tanrım, ne harika bir duygu. Bu EFT’nin sizlere olan sözüdür. İyice ögrendiginizde Rich’e olanları hem kendinize hem de digerlerine uygulayabilirsiniz.

Daha sonra hepsi travmatik savas anılarına sahip olan Robert, Gary, Phillip ve Ralph vardı. Birkaç dakika içerisinde EFT üzerinde çalıstıgımız anılar için bir rahatlama sagladı. Gülümsemeleri görmek ve minnettarlıgı duymak sadece gözyaslarının ifade edebilecegi bir keyif biçimiydi. Ve ardından Anthony ile yapılan video röportajı geldi.

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla