Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-12-2010, 02:22 PM   #38 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Saç Koparma Bozukluğu Video

Alıntı:
yesıl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Maalesef bu hastalık bendede var 2 kere sacımı kazıtmak zorunda kaldım benim icin cok tramvatik bi durumdu bayan olarak sacımı kazımak bu hastalıkla basedememek ve sonunda aynadaki gorüntüm kendimi tanıyamıyorum bir müddet aynaya bakmaya korkuyorum düsününce cok sacma insanın sacını cekmesi o acıdan haz alması mazoşistligin ilk basamagı olsa gerek tırnak yeme hadi daha kabullenilebilir biseyde sac cekme insan neden boyle bisey yapma geregi duyarki saclarım kulak memesi hizasına geldi ve elim sürekli saclarıma gidiyo kendime engel olmak icin mütiş bir caba tek sac telimi koparsam gerisi hızla geilcek biliyorum ama bu defa yenilmicem saclarımdan olmak istemiyorum bu durumdaki arkadaslara sifa diliyorum herzaman dualarımda ki bir cümleyi sizle paylasmak isterim Allahım beni benden daha iyi biliyorsun eksiklerimi tamamla nasıl bir insan olmamı istiyorsan beni o seviyeye getir bedenen ve ruhen bütün hastalıklarımı sifa ver beynimdeki bütün hastalıklı düsünceleri atmam icin bana güc ver senin herseye gücün yeter aminn..
Merhaba sevgili yesıl,

Umarım saç koparma alışkanlığından vazgeçersin. Daha sağlıklı ve mutlu bir hayat yaşamanda sana çok büyük bir katkısı olacaktır. Şimdiden geçmiş olsun.

Saç koparmak ya da tırnak yemek birbirine tercih edilebilecek durumlar değil öncelikle. Tırnak yemenin toplum içerisinde çok daha yaygın olması onun daha kabul edilebilir bir durum olduğu anlamına gelmemeli. Bu tür tırnak yeme sorunlarının kaynağı kişinin ailesine olan öfkesi ve kendisini çaresiz hissetmesi, bu nedenle de aslında kendi kendini yiyip bitirmesidir. Saç koparma bozukluğu da tırnak yemekten çok farklı bir şey değil.

Tırnaklarımız, nesneleri tutmak, işlerimizi daha kolay yapabilmek anlamında çok önemli rol oynar. Bunun yanı sıra ayak tırnaklarımızın yürümemize katkısı var. Dolayısıyla kendi ayaklarımızın üzerinde durabilmek ve kendi kendimize yetebilmek için tırnaklarımızın önemi çok büyüktür.

Kendi ayaklarınızın üzerinde durabileceğinizi kabul etmeniz, büyümeyi ve gelişmeyi seçmeniz, yaşantınızı kolay ve güvenli bir şekilde sürdürebileceğinizin farkına varmanız gerekiyor.

Saçlarımızdan ve tırnaklarımızdan genel sağlığımız hakkında basitçe fikir sahibi olabiliriz. Bizi korurlar. Birbirlerinden çok farklı değil saç koparma ve tırnak yeme bozukluğu... Kendi öneminizi ve değerinizi keşfetmeniz için sizin veremediğiniz tepkiyi vücudunuz veriyor. Bunun bir uyarı fişeği olduğunu düşünün ve farkındalığınızı içinize çevirin.

Yaşamın akışına güvenin, kendinizi sevin ve onaylayın.

Sevgiler.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla