Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-12-2010, 06:26 PM   #43 (permalink)
vittoria è nostra
Yüzbaşı
 
vittoria è nostra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2009
Bulunduğu yer: İstAnbul
Mesajlar: 501
Tesekkür: 9,013
553 Mesajinıza toplam 1,445 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
vittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to all
Standart Cevap: Jane SMITH - daha iyi nasıl.... ZAMAN YÖNETİMİ kitabından alıntılar

ALTINCI BÖLÜM ÖZETİ

Bu bölümde zamanınızı daha etkili kullanabilmenize yönelik birtakım teknikleri incelemeye çalıştık. Bunların hepsini uygulamanız mümkün olmasa bile en azından yapabildiklerinizi uygularsanız, zaman trafiğinizin bir düzene girdiğini hissedeceksiniz.
  • Toplantıları sıkıcı ve faydasız rutinlerden, eğlendirici ve verimli eylemlere dönüştürmek için 6 kriter öğrendiniz.
  • Size gönderilen belgeleri, önem sıralarına göre sınıflandırmanıza yarayacak bak-geç tekniğini incelediniz.
  • Okunması daha kolay belgeler kaleme almak için bazı önerilere muhatap oldunuz. Unutmayın, sözcükleriniz basit, cümlelerinin mümkün olduğu kadar kısa olmalı.
  • Hedefleyici kullanma, geri dönmeme, göz gezdirme gibi, okuma hızınızı ve etkinizi arttıracak birtakım teknikleri incelediniz.
  • Ertelemelerinizi en aza indirmek için kullanabileceğiniz bazı teknikler gördünüz. Burada esas olan ertelediğiniz işlerin türünü, sebeplerini ve bunlara karşı kullandığınız mazeretleri analiz etmenizdir.
  • İşinize yapılan müdahalelerin içeriğini ve bunların en aza indirmek için kullanabileceğiniz teknikleri öğrendiniz.
Sonuç olarak şunu diyebiliriz ki, zamanımızı daha iyi yönetme kabiliyetini edinmek, bir bakıma kısa vadeli olan ömrümüze ve bedenimize karşı olan sorunluluklarımızı yerine getirmekle eş anlamlıdır. Bazılarımız ömrünü sağa sola koşturarak ve devamlı bir şeyler yapmak için didinerek geçiriyor. Ama unuttuğumuz bir şey var. Aslında vaktimiz çok! Tek yapmamız gereken vaktimizi, bizi ilgilendirmeyen işlerden kurtarmak…
vittoria è nostra isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla