Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-12-2010, 06:18 PM   #41 (permalink)
vittoria è nostra
Yüzbaşı
 
vittoria è nostra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2009
Bulunduğu yer: İstAnbul
Mesajlar: 501
Tesekkür: 9,013
553 Mesajinıza toplam 1,445 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
vittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to all
Standart Cevap: Jane SMITH - daha iyi nasıl.... ZAMAN YÖNETİMİ kitabından alıntılar

İŞİNİZİN BÖLÜNMESİNİ ENGELLEMEK

Eğer kendinize bir zaman çizelgesi tutarsanız, bir müddet sonra siz çalışırken yapılan müdahalelerin zamanınızın büyük bir kısmını aldığını göreceksiniz. İşlerinizin başkaları tarafından sık sık kesilmesi, hazırladığınız en iyi planların göz göre göre suya düştüğüne şahit olabilirsiniz. Bu müdahalelerin sebeplerini ortaya çıkarabilirseniz, size kaybettirdiği vakitleri en aza indirmeniz mümkündür.

Niçin sizi işinizden alıkoyuyorlar?

Eğer halen bir zaman çizelgeniz varsa, onu inceleyerek işinizi kesintiye uğratan sebepler hakkında bilgi edinebilirsiniz. Eğer yoksa aşağıdaki hususları göz önüne alarak bir zaman çizelgesi tutmaya başlayabilirsiniz.
  • Kim ya da ne işinizi kesintiye uğrattı?
  • Kesintinin şekli (telefon/ziyaret)
  • Kesintiler her seferinde ne kadar vaktinizi aldı?

Bu bilgileri elde eder etmez, şu soruların cevabını bulursanız, bir değerlendirme yapmanız daha da kolaylaşır.
1. Söz konusu hafta içindeki kesintiler size ne kadar zaman kaybettirdi?
(buraya cevap yazınız)


2. Bu kesintilerden ne kadarlık kısım kaçınılmaz ya da çok önemliydi?
(buraya cevap yazınız)


3. Kesintilerin temek sebepleri nelerdi?
(buraya cevap yazınız)


4. Bu kesintiler ne zaman meydana geldi?
(buraya cevap yazınız)


5. Kendi işinizi kendiniz kesintiye uğratıyor musunuz? Evet’se nasıl?
(buraya cevap yazınız)


Bu soruların cevabını analiz ederseniz, sıradan bir hafta içinde saatlerce vaktinizin gereksiz kesintilerle heba olduğunun ve bunların temel sebeplerini ortaya çıkarabilirsiniz. Bunların sebepleri arasında, patronunuzun size verdiği ekstra işler, sizle sohbet etmek isteyen iş arkadaşlarınız, beklenmeyen krizler vb. olabilir. Bu arada kendiniz de arkadaşlarınız ile çay sohbeti ya da keyfi telefon konuşmaları yapmak için kendi işlerinizi kesintiye uğratabilirsiniz.

Teknikler

Kimin ya da neyin işlerinizi kesintiye uğrattığını ortaya çıkarır çıkarmaz, onları en aza indirmek için harekete geçebilirsiniz.

Kesintiler meydana geldiği zaman onları kontrol altına alırsanız ve kendi oluşturduğunuz kesintileri de en aza indirebilirseniz, sorunun büyük bir kısmının ortadan kalktığını göreceksiniz. Eğer kesintilerin sayısı halen çok fazlaysa, kendinize şu soruları sorun:
  • Rutin telefon konuşmalarının bir kısmını sekreterime aktarabilir miyim?
  • Telesekreter kullanabilir miyim? Böylelikle sadece acil olanlara cevap verir, diğerlerini boş vaktimde arayabilirim?
  • Diğer meslektaşlarım benim yerime not olabilir mi? Ben de onlar meşgul oldukları zaman onlar için not alabilirim.
  • Ziyaretçileri sadece randevu usulü kabul edebilir miyim?
  • Arkadaşlarıma çalışma saatleri içinde rahatsız edilmek istemediğim mesajını net bir şekilde verebiliyor muyum? Eğer halen beni rahatsız etmeye devam ederlerde onlara, yemek paydosunda ya da kahve molasında görüşebileceğimizi söyleyebilirim.
  • Kapımın üzerinde lütfen rahatsız etmeyin yazısı asabilir miyim?
  • Bazı ziyaretçilerime kibar bir dille şu anda çok meşgul olduğumu, sonra görüşmenin daha iyi olacağını söylesem nasıl olur?
Eğer kesintilerin uzunluğu sizin için bir sorunsa;
  • Telefon konuşmalarınız ve özel görüşmeleriniz için belirli bir zaman ayırıp, buna bağlı kalabilir misiniz?
  • Kibar bir dille muhabbetlerin kısa kesilmesini ve ana konuya gelinmesini isteyebilir misiniz?
  • Beklenmeyen misafirlerden daha çabuk kurtulabilir misiniz?
  • Dâhili telefon konuşmalarına bir sınır koyabilir misiniz?
  • Görüşmeleri bir başkasının ofisinde ayarlayabilir misiniz? Böylelikle bitirmeniz daha kolay olur.
  • Görüşmeleri kibar bir dille sona erdirme konusunda çalışabilir misiniz?
Eğer kesintilerin sebebi sizseniz;
  • Dikkatinizi dağıtacak işlerden uzak durabilir misiniz?
  • Ara vermeden çalıştığınız zamanlar kendinizi ödüllendirebilir misiniz?
  • Kendinize önceden belirlenmiş molalar ayırabilir misiniz?
  • Çalışma ortamınızı dikkatini en az dağıtacak şekilde dizayn edebilir misiniz?
  • Eğer arkadaşlarınız ile görüşmek çok hoşunuza gidiyorsa, onlara iş dışında zaman ayırabilir misiniz?
Diğerlerinin sizi çalışma esnasında rahatsız etmesini engellemek faydalı olabilir ama aynı dikkati siz de başkalarına göstermeli ve örnek olmalısınız. Böyle yaparsanız, birçok arkadaşınızın sizi takip ettiğini göreceksiniz.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

vittoria è nostra isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla