Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-12-2010, 10:23 PM   #7 (permalink)
bluegirlx
Dolphin
 
bluegirlx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2010
Mesajlar: 1,628
Tesekkür: 4,057
1,534 Mesajinıza toplam 6,218 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluegirlx has a reputation beyond reputebluegirlx has a reputation beyond reputebluegirlx has a reputation beyond reputebluegirlx has a reputation beyond reputebluegirlx has a reputation beyond reputebluegirlx has a reputation beyond reputebluegirlx has a reputation beyond reputebluegirlx has a reputation beyond reputebluegirlx has a reputation beyond reputebluegirlx has a reputation beyond reputebluegirlx has a reputation beyond repute
Standart Cevap: eft ile kilo verme..

Kilo verme maceramızda bazı ortak sınırlayıcı inançlarımız olacaktır. Ben size 20 ortak inanç çıkardım. Bugün bunlardan 10 tanesini listeledim. Sizden o inançların her birisine EFT uygulayarak sizde herhangi bir duygu, bir değişim yaratıp yaratmadığını gözlemlemenizi isteyeceğim. Her biri için bir sayısal değer belirlemenizi de isteyeceğim. Burada sayısal değerleri 0 ‘hiçbir etkisi yok’ 10 ‘bu beni çok etkiliyor’ olarak ele alabilirsiniz.
  • Çok istiyorum ama kilo verebileceğime inanmıyor olmama rağmen kendimi tamamen ve derinden seviyor ve kabul ediyorum. Bu önemli bir sınırlayıcı inançtır. Tek başına bu engel sizin EFT ile kilo vermenizi zorlaştırabilir. İnanmadığımız birşeyi başarmamız oldukça güç olacağından bu inancı değiştirmemiz gerekir.
  • Ailemde herkes kilolu ve kimse kilo veremiyor, buna rağmen kendimi ve onları tamamen ve derinden seviyor ve kabul ediyorum. Bu inancın altında birçok şey yatıyordur. Kilo verdiğinizde ailenizden ayrı düşeceğinizden, dışlanacağınızdan, belki bir aile geleneği haline gelmiş olan bir arada yemek yeme alışkanlığından mahrum edileceğinize inanıyorsunuzdur. Ayrıca bu inancın altında kilonuzun sizin dışınızdan kaynaklanan bir sebepten yani elinizde olmayan sebeplerden oluştuğuna ve bu yüzden de dönülmez olduğuna inanç vardır.
  • Genelde başarılı olamam buna rağmen kendimi tamamen ve derinden seviyor ve onaylıyorum. Yaşamın diğer alanlarında başarısız olduğunuza inanmanız kilo vermedeki çalışmalarınıza da doğal olarak yansıyacaktır. EFT ile bu inancın üzerine gittiğinizde gerçekten başarılı olduğunuz bir anı hatırlayacaksınızdır.
  • Kendime güvenmiyorum, daha önce de olduğu gibi kilo verdikten sonra hepsini geri alırım, buna rağmen kendimi tamamen ve derinden seviyor ve onaylıyorum. Bu geçmişte doğru olabilir ama geleceği bu şekilde yaşamak veya yaşamamak tamamen bize aittir. Buna EFT yaparak daha temiz bir geleceğe adım atarız.
  • Artık çok yaşlandım ve m.etabolizmam da çoook yavaşladı, ben bu yüzden kilo veremem. Buna rağmen kendimi tamamen ve derinden olduğum gibi seviyorum ve kabul ediyorum. Metabolizmamız yavaşlamış olabilir ama bunu hızlandıramayız veya kilomuzun tek sebebi odur demek değildir bu. EFT ile m.etabolizmanın yavaşlaması bahanesinden sıyrılabilirsiniz.
  • Bu kiloları vermenin çok da iyi bir fikir olduğundan emin olmamama rağmen ve tekrar ince olmaktan korkuyor olmama rağmen, kendimi tamamen ve derinden seviyor ve onaylıyorum. Kilo verdiğinizde ne olacağını sorgulayın. Hayatınız da neler değişecek? Diğer insanlar size ne diyecekler veya nasıl davranacaklar? Daha fazla cinsel ilişki talebi olması, fazla çekici olduğumuz için dikkatleri ve kıskançlıkları üzerimize toplamak, ihanet etmek veya ihanete uğramak kilo vermemize engel olabilecek inançlardır.
  • Ne yaparsam yapayım, ne kadar uğraşırsam uğraşayım bu kilolar bir türlü gitmiyor. Buna rağmen kendimi tamamen ve derinden seviyor ve onaylıyorum Bu çok güçlü bir sınırlayıcı inançtır. Kilo vermeye başlayamamanızda ki kilit sebeplerden biri olabilir. Kilo vermeyi düşündüğümüzde spor salonuna üye oluyoruz ama bir hafta sonra oraya uğramıyoruz bile, iki gün sıkı rejimler yapıyor sonra deliler gibi abur cubura saldırıyoruz ve sonunda hiçbir uzun vadeli gayret göstermemişken ‘elimden gelen herşeyi yapıyorum ama olmuyor’ diyebilmeyi kabul ediyoruz. Bu yolun uzun olduğunu unutmamalısınız. Kendinize dürüstçe sorun “Ben hakikaten ne yaptım”. Ayrıca hiç yemek yemiyor olmak kilo probleminizin altında yatan çok önemli bir sebep olabilir.
  • Değişebileceğime inanmıyor olmama rağmen, kendimi tamamen ve derinden seviyor ve kabul ediyorum. Değişim ürkütür ve bazen değişebileceğimize de inanmayız. O kadar çok alışkanlık ve ‘bilgi’ geliştirmişizdir ki değişim imkansız gözükür. Aslında burada yaşamımızda ‘güvenebileceğimiz’ alışkanlık haline getirdiğimiz şeylerden kopmaktan korkuyor olmak vardır.
  • Ben kilo versem de kimsenin umurunda olmaz buna rağmen kendimi tamamen ve derinden seviyor ve kabul ediyorum. Bazen başkaları bizi fark etsin ve daha çok sevsin diye kilo vermek isteriz. Aslında insanlar sizin kilolarınızı sizin düşündüğünüz kadar umursamıyordur. Kilolu olmak sizin kendi içinizde sıkıntı yaratan ama genelde başkaları için aynı derecede rahatsızlık vermeyen birşeydir.
  • Kilo versem de mutlu olamayacağımı düşünüyor olmama rağmen, kendimi tamamen ve derinden seviyor ve onaylıyorum. Kilo vermek tek başına bize mutluluk getirmez ve yukarıdaki bu sınırlayıcı inancımıza EFT yaptığımızda bunu fark ederiz. Mutsuz olduğumuz için fazla yeriz. EFT ile kilo vermeyi başarmışsanız büyük bir ihtimalle aşırı yemenize sebep olan duygusal sıkıntılardan da kurtulmuşsunuzdur…dolayısıyla yeniden kiloların gelmesi zor olur.

bunlarda setap noktası olumlamaları..bugün kilo vermeye taktımm..umarım faydasını görürsünüz..



(aslında eft ye taktım kafayı..ama şimdilik bunlarla karşılaşabildim..)
__________________
Ben bir ışık işçisiyim..Işık taşırım doğam gereğii..İşim zor sanmayınn..Bazen ben onu taşırımm..Bazen o benii..

bluegirlx isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla