Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-09-2008, 10:43 PM   #12 (permalink)
ECEM18
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart şimdinin gücü

ŞİMDİNİN GÜCÜ

Siz hiç Şimdinin dışında bir şey deneyimlediniz mi , yaptınız mı , düşündünüz mü ya da hissettiniz mi? Ve bunu yapabileceğinizi sanıyor musunuz ? Herhangi bir şeyin Şimdinin dışında vuku bulması ya da olması mümkün mü ? Yanıt aşikardır, öyle değil mi?

Hiçbir şey geçmişte vuku bulmamıştır; o Şimdi'de vuku bulmuştur.
Hiçbir şey gelecekte vuku bulmayacaktır ; o Şimdi'de vuku bulacaktır


Sizin geçmiş olarak düşündüğünüz şey eski bir Şimdi'nin zihinde depolanmış anısıdır. Siz geçmişi hatırladığınızda, bir anıyı yeniden canlandırırsınız , ve bunu şimdi yaparsınız. Gelecek ise hayal edilen bir Şimdidir , o zihnin bir projeksiyonudur. Gelecek geldiğinde , Şimdi olarak gelir. Siz gelecek hakkında düşündüğünüzde , bunu şimdi yaparsınız. Geçmiş ve gelecek , aşikar bir biçimde , kendi başına bir realiteye , bir gerçekliğe sahip değildir. Tıpkı ayın kendi başına , bir ışığa sahip olmayıp sadece güneşin ışığını yansıtabilmesi gibi geçmiş ve gelecek de sadece ebedi şimdinin ışığının , gücünün ve realitesinin solgun yansımalarıdır. Onların realitesi şimdiden ödünç alınmıştır.

Tanrı An' dadır. Ne kadar an'dan uzaktaysak o kadar Tanrı'dan yani özümüzden uzaktayız. Ve de mutluluktan , ve de huzurdan , ve de sevgiden. Tek gerçek An'dadır. Gerçek dışı yaşadığımız zamanda mutsuz , huzursuz ve sevgisiz oluyoruz. Gerçek dışı yaşamak, insanoğluna bugüne dek bir yarar sağlamadı.



  Alıntı ile Cevapla