Konu: E-Eft Kursu
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-11-2010, 05:28 PM   #20 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: E-Eft Kursu

Dün sizinle sınırlayıcı inançlarımızı tartışmıştık.

Sınırlayıcı inançlar, fark edildikten sonra, Duygusal Özgürlük gibi yöntemlerle onlardan kurtulmak nispeten kolaydır. Ancak, daha zor olan şey, bu sınırlayıcı inançların farkına varmaktır. Neden? Çünkü sınırlayıcı inançlar, dünyayı görüşümüzü engelleyen filtreler gibidir. Uzun süredir gözlük takıyorsanız, gözünüzde gözlük olduğunu unutabileceğiniz gibi, sınırlayıcı inançlarınızı da, çoğu zaman göremezsiniz. O nedenle, bazen, eğer ilerleyememenizin nedeni, farkında olamadığınız sınırlayıcı bir inanç ise, bunu aşmak zorlaşır. Bu bir hayaleti aramak gibidir.

Çok şükür, görünmez sınırlayıcı inançları da aşmanın, kolay bir yolu var. O da, zihninize, geliştirici inançları programlamak. Çünkü zihninizde, aynı anda, birbiri ile çelişen iki inanç birden olamaz. Bunu denemek isterseniz, kendinizin bir insan olarak, aynı anda hem değerli, hem değersiz bir insan olduğunuzu düşünün. Bunu yapmak mümkün değildir. Çünkü bilinçaltınızın en önemli önceliği, tutarlı bir dünya görüşünü korumaktır.

Peki, olumlu, geliştirici inançları bilinçaltınıza nasıl programlarsınız?

1)Programlamak istediğiniz inançları belirleyin.

Diyelim zengin olmak, milyonlarca, milyarlarca YTL'lik servet edinmek istiyorsunuz. Bu nedenle, bir milyonerin inanç sistemini kendi bilinçaltınıza programlamak istiyorsunuz. Önce bu inançları belirlemeniz lazım. Örneğin, bir milyoner, para ile ilgili olarak şunlara inanıyor olabilir:

*Sahip olduğum zenginlik düzeyini, tamamen ben yaratıyorum.
*Bir milyoner ve daha fazlası olmaya kendimi adıyorum.
*Büyük düşünüyorum! Binlerce, on binlerce insana yardımcı olmayı seçiyorum.
*Sorunlar yerine fırsatlara odaklanıyorum.
*Zenginlere imreniyorum ve onları seviyorum. Çünkü ben de zenginlik yolunda ilerliyorum.
*Zengin ve başarılı insanları kendime örnek alıyorum. Onlarla temas kuruyor, zengin ve başarılı insanlardan bir çevre ediniyorum. Onlar başardı ise, ben de başarabilirim!
*Benim zengin olmam, başkalarının da zenginliğini arttırıyor. Çünkü her zaman karşılığında aldığım paradan daha fazla değer yaratıyorum.

Bu ve benzeri inançları belirlemek sizin için ilk adımdır. Sizin istediğiniz alandaki başarılı insanların inançlarını, bu şekilde kitaplardan, başarılı insanların yaşam öykülerinden, ya da tanıdığınız başarılı insanlarla konuşarak belirleyebilirsiniz.

Şu aşamada sizin bunlara inanmanız gerekmiyor. Sadece, istediğiniz olumlu, geliştirici inançları belirleyin ve yazın.

2)Bu geliştirici inançları onaylayın.

Yani, bu yeni inançları, sabah kalkar kalkmaz ve gece yatmadan önce okuyun ve bunu yaparken tıklayın. Bu şekilde, bu yeni inançlara karşı direnciniz ortadan kalkacak ve bu inançlar güçlü bir şekilde bilinçaltınıza programlanacak. Bunu en az 30 gün boyunca tekrarlayın.

3)Bu yeni inançlara uygun küçük davranışlarda bulunun.

Siz bu yeni inançlara odaklandıkça, aklınıza çeşitli yeni fikirler gelecek. Bunları uygulamaya koyun. Eylemden, harekete geçmekten daha önemli hiçbir şey yok. Küçücük bir adım bile, çok büyük bir yolculuğun başlangıcı olabilir.

4)Günlük tutun.

Her gün günlüğünüze yeni inançlarınız doğrultusunda, farklı yeni eylemlerinizi ve bunlar sayesinde, elde ettiğiniz sonuçları yazın. 30 gün sonra fark edeceksiniz ki, aslında çok büyük bir yol kat etmişsiniz.

Günün uygulama önerisi:

Sizin hayatınızda sizi en çok sınırlayan alan her ne ise, o alandaki olumlu inançları belirleyin ve yukarıda saydığım 4 adımla, bu yeni olumlu inançları bilinçaltınıza programlayın.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla