Konu: E-Eft Kursu
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-11-2010, 05:26 PM   #19 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: E-Eft Kursu

Bugün sizlerle sınırlayıcı inançlar konusunu tartışmak istiyorum. Çünkü bir süredir onaylamalar, hedefler ve zihninizi programlamakla ilgili mesajlar aldınız ve eğer bunları uyguluyorsanız, mutlaka bir noktada sınırlayıcı inançlarla karşılaşırsınız.

Nedir sınırlayıcı inançlar? Sınırlayıcı inançlar, sınırlayıcı düşüncelerin, son derecede pekiştirilmiş, farklı deneyim ve duygularla desteklenmiş halidir. Öyle ki, sınırlayıcı inançlarınız, sizin hayatınızdaki gerçekleri algılamanızı engelleyen birer filtre görevi görürler. Eğer karşılaştığınız bir olay, sizin inançlarınıza aykırı ise, onu fark edemezsiniz.

Sınırlayıcı inançların güzel bir örneği öğrenilmiş çaresizliktir. Hiç sirklerde filleri izlediniz mi? Filler en büyük ve güçlü hayvanlardan biridir. O kocaman yetişkin filleri ince bir iple bağlarlar. Yetişkin fil o ipi rahatlıkla koparabilecek güçte iken, bunu hiçbir zaman denemez. Çünkü o fil, daha çocukken o ipi koparamayacağını, denemenin boşuna olduğunu öğrenmiştir. Nasıl mı? Sirkteki fil terbiyecisi, yeni doğan yavru fili, çok sağlam zincirlerle, kalın, derin çakılmış, demir bir kazığa bağlar. Hayvan ne yaparsa yapsın bu zincirden kurtulamaz. Bir süre sonra denemekten vazgeçer, çünkü denemenin boşuna olduğunu öğrenmiştir.

Elbette, fil büyür ve güçlenir ve giderek tahta bir kazığa ince bir iple bağlanır. Ama fil çocukken o ipi koparamayacağını çok iyi öğrendiği için, ipi ve bağlı olduğu kazığı gördükçe, koparmayı hiç denemez. Buna öğrenilmiş çaresizlik denir. Bu öğrenilmiş çaresizliğin temelinde de, o ipi ne yaparsa yapsın koparamayacağına olan sınırlayıcı inancı vardır.

Şimdi, fili bırakalım ve sizi sınırlayan inançlara gelelim.

Sizin ne yaparsanız yapın aşamayacağınızı düşündüğünüz ne gibi sınırlar var?
En çok ne kadar para kazanabilirsiniz?
En çok ne kadar koşabilir, ya da şınav çekebilirsiniz?
En çok ne kadar sağlıklı olabilirsiniz?
En çok ne kadar kendinize güvenebilirsiniz?
En çok ne kadar neşeli olabilirsiniz?
En çok ne kadar sevebilir, ne kadar sevilebilirsiniz?
En çok ne kadar mutlu olabilirsiniz?
Biraz daha mutlu, zengin, sağlıklı, başarılı olmanızı engelleyen ne?
Acaba sizi sınırlayan bir inancınız olabilir mi?

Uygulama Önerisi:

Eğer, şu satırları okurken, fark ettiğiniz belirli sınırlayıcı inançlarınız var ise, bunların üzerine Duygusal Özgürlük Yöntemleri ile gidin. İnançlar çok derinleşmiş, farklı deneyim ve duygularla güçlenmiş düşünceler oldukları için, o inanca dayanak olan farklı alt başlıklara, deneyimlere, duygu ve düşüncelere birer, birer tıklayın. Eğer bu şekilde sınırlayıcı inançları ortadan kaldırabilirseniz, yepyeni içgöçüler elde edeceksiniz ve eski sınırlarınızı rahatlıkla aşacaksınız.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla