Konu: E-Eft Kursu
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-11-2010, 05:23 PM   #18 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: E-Eft Kursu

Son birkaç gündür, sizlere hedeflerden, rahatlık çemberini genişletmekten, onaylamalardan bahsediyorum.

Tüm bu çalışmaların yaptığı önemli bir şey var: Kanalınızı ayarlamak.

Beyninizde "Retiküler Aktivasyon Sistemi" denilen bir yapı var. Fasulye büyüklüğündeki bu gri topak, beş duyunuzdan her saniye gelen milyonlarca bilgi parçasından hangilerinin sizin bilincinize geçeceğine karar veriyor. Ben bu "retiküler aktivasyon sistemi"ne kısaca "kanal" diyorum.

Psikolojide yaygın olarak bilinen "algıda seçicilik" kavramını üstlenen organ o. Tüm algılanan bilgiler arasında, en önemli birkaç şeyi bilinç düzeyine çıkarıyor.
Buna bir örnek vermek gerekirse, yeni bir araba aldığınızda her yerde aynı model arabadan görmeye başlarsınız. Ya da saç modelinizi değiştirdi iseniz, sizinle aynı veya benzer model saç yaptırmış kadınlar dikkatinizi çeker.
Tıpkı televizyonunuzun kanalını değiştirdiğinizde gördükleriniz değiştiği gibi, siz de kendi kanalınızı, zihinde canlandırma, onaylama, hedef belirleme ve belirlediğiniz hedeflere odaklanma çalışmaları yaptıkça, farkına vardığınız şeyler değişir.

Eğer sürekli sorunlara odaklanmak yerine, istekleriniz, hedefleriniz doğrultusunda, çözümlere odaklanırsanız, giderek, her durumda çözümleri daha rahat görürsünüz. Başkalarının sorun gördüğü şeyler, sizin için fırsatlara dönüşür.

Duygusal Özgürlük Yöntemleri'nin bu tür çalışmalara kattığı değer ise, negatif duygu ve düşüncelerinizin, çabucak farkına varıp, ortadan kaldırmanıza ve istek ve hedeflerinize tekrar odaklanıp küçücük de olsa bir adım atmanıza yardım etmesidir. Zira günün başında ve sonunda onaylamalarınızı tekrar etseniz de, hedeflerinizi gözden geçirseniz de, sinirinizi bozan bir küçük olay kafanızı saatlerce meşgul ediyorsa, en iyi performansınızı sergileyemezsiniz.

Bu nedenle hedeflerinizle, isteklerinizle paralel olmayan duygu ve düşüncelere kapıldığınızı hissettiğinizde, bir an önce Duygusal Özgürlük Yöntemlerini kullanarak, bu negatif duyguyu ortadan kaldırın. Hedeflerinize tekrar odaklanın ve çalışmalarınıza kaldığınız yerden devam edin.

Günün uygulama önerisi:

Bugün için, en önemli üç hedefinizi, 30 saniye içinde yazın. Bugünün sonuna kadar, sizi bu üç hedeften uzaklaştıracak herhangi bir duygu veya düşünce içinde bulursanız kendinizi, derhal DÖY uygulayın. Sonra kaldığınız yerden, hedeflerinize yönelik çalışmaya devam edin. Bunun yarattığı pozitif değişimi günlüğünüze not edin.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla