Konu: E-Eft Kursu
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-11-2010, 05:21 PM   #17 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: E-Eft Kursu

Dün duygusal özgürlük ve hedefler konusunu tartışmıştık. Bugün buna biraz daha devam etmek istiyorum.

Dün hayallerimizle bizim aramızda bize engel olan çeşitli "ama yapamam çünkü.." şeklindeki zihinsel engellerden bahsetmiş, ve bunlara duygusal özgürlük yöntemlerini kullanarak, şu anda imkansız gibi görünen hayallerin, ulaşılabilir hedefler haline dönüşebileceğini söylemiştim.

Şimdi bunu biraz daha detaylandırmak ve somutlaştırmak istiyorum. Örneğin, sadece "hoş bir hayal" den, "somut ulaşılabilir hedef" haline gelene kadar, arzularımız çeşitli aşamalar geçirir.

Bunlardan birincisi "gerçekten istediğim bu mu?" aşamasıdır. Pek çok zaman, insanlar "yapmaları gerektiğini düşündükleri" hedefler koyarlar, gerçek istekler yerine. "Herkes evleniyor, benim de evlenmem lazım.", "Yaşım geldi, artık çocuk yapmam lazım." gibi şeyler genellikle bizim gerçek isteklerimizi yansıtmayan, toplumsal şartlanmalardır. Öncelikle, başkalarının bizden bekledikleri ya da istedikleri şeyler yerine kendi isteklerimizi ve ihtiyaçlarımızı görmemiz daha sağlıklı bir durumdur. Eğer kendi istediğinizi yaparsanız, eşinizin, ailenizin, ya da başkalarının kırılacağını düşünüyorsanız, bu tür kaygılarınıza tıklayın.

İkincisi, "bunun bedelini ödemeye hazır mıyım?" aşamasıdır. Pek çok insan, milyonlarca, milyarlarca lira parası olsun ister, ama bunun için gerekenleri yapmayı istemez. Bu yüzden piyangolar ya da "var mısın yok musun" tarzı yarışmalar çok popülerdir. Ama gerçek şu ki, para, sadece karşılığında aldığınız paradan daha değerli ürün ve hizmetler sunduğunuz insanlar tarafından size gönüllü olarak verilir. Bu da, pazarlamadan tutun, insanlara satılabilir değer yaratacak belirli uzmanlıklar, beceriler edinmeye kadar, çeşitli çabalar sarf etmeyi gerektirir. Eğer bir hayali gerçekleştirmeyi istiyorsanız, ancak bedelini ödemeye hazır hissetmiyorsanız, bu kararsızlığınıza tıklayın. İki şeyden biri olabilir: Ya bedel ödemeye hazır hale gelirsiniz, ya da o kadar önemli bir hayal olmadığını düşünüp, gerçekleştirmekten vazgeçersiniz.

Hayallerinizi gerçekleştirmek için ne gerekiyorsa yapmaya hazırsanız, bir sonraki aşama, hayalinize bir son tarih belirleyerek, onu bir hedef haline getirmenizdir. Bu noktada iş gerçekten ciddileşmektedir. Bir tarih belirleyene ve yazana kadar, hayalinizi sonsuza dek ertelemenizi engelleyen bir şey yoktur. Ama bir tarih belirlediğiniz hedefe doğru, bugünden itibaren bir adım atma yükümlülüğünüz doğar. İlla tam o tarihte hedefinizi gerçekleştirip gerçekleştirememeniz ölüm kalım meselesi değildir. Sonra tarihi tekrar değiştirebilirsiniz, sonraki bir tarihe tekrar aynı hedefi koyabilirsiniz. Ama bir tarih konmuş hedef artık hayal olmayı aşmıştır. Eğer tarih belirlemekten ya da yetiştirememekten korkuyorsanız, onun için ayrıca tıklayabilirsiniz.

Tarihi konmuş bir hedeften sonraki aşama, taslak bir plan yapmaktır. Diyelim hedefiniz 3 sene içerisinde 1,000,000$ para kazanmak. Ama ömür boyu sabit maaşlı işlerde çalışmış bir emeklisiniz. Bildiğiniz şekilde maaşlı işlerden bu parayı kazanamayacağınızı biliyorsunuz. Bildiğiniz pek çok zengin insan kendi işinin sahibi. Sizin de kendi işinizi kurmanız gerektiğini düşünüyorsunuz. Belirli alanlarda bilgi ve becerileriniz de var, ama bunları nasıl bir işe dönüştürebileceğinizi bilmiyorsunuz. Bu durumda sizin taslak planınız, örneğin, kafanızdaki muğlak fikirleri biraz daha olgunlaştırmak, girişimcilik, pazarlama gibi konularda kitaplar okumak, seminerlere katılmak, ilk 6 ay içerisinde bir iş fikrini iş planı haline getirdikten sonra, 2 sene boyunca tüm kaynaklarınızla işi senede 250,000$ veya daha fazla kar eder hale getirmek ve sonra da 1.000.000$ veya üzeri bir fiyata satmak olabilir.

Elbette, bu taslak plan, ilerledikçe çok daha detaylandırılması gereken bir plandır ve yine elbette, sonraki aşamalarda, planda değişiklikler de yapabilirsiniz. Sonunda uyguladığınız şey, ilk düşündüğünüzden çok farklı olabilir, bu doğaldır. Ama bir taslak plan, şimdiden hedefe yönelik harekete geçebilmenizi sağlar.

Özellikle planlama aşamasında "mükemmel bir plan yapmam lazım" "o kadar çok şey bilmiyorum" gibi gerginlikleriniz oluyorsa, bunlara tıklayın. Bildiğiniz kadarı ile yapabildiğiniz kadar iyi bir plan yapın. Sonra deneyim kazandıkça düzeltirsiniz.

Bir sonraki aşama da harekete geçmek ve sonucu elde edene kadar durmamaktır. Eğer harekete geçmekte tereddüt ediyorsanız veya bir engelle karşılaştığınızda vazgeçmeyi düşünüyorsanız, bu tür olumsuz duygularınıza tıklayın. Attığınız her adım sizi hedeflerinize yaklaştırdığı sürece, eninde sonunda hedeflerinize ulaşacağınız kesindir.

Uygulama Önerisi:

Kendinizi heyecanlandıran bir hayali, hedefe dönüştürmek için, buradaki tavsiyeleri uygulayın ve en önemlisi, en küçük adımla da olsa, harekete geçin! Unutmayın, en büyük yolculuklar, küçücük adımlarla başlar.

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla