Konu: E-Eft Kursu
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-11-2010, 05:14 PM   #16 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: E-Eft Kursu

Daha önce sizlerle, rahatlık çemberi kavramından ve nasıl genişletileceğinden bahsetmiştim. Dün de yeni alışkanlıklar geliştirmekten bahsettim. Bugün de hedeflerden bahsetmek istiyorum. Çünkü bunlar aslında ilişkili konular.

Hedef belirlerken en önemli şeylerden birisi, gerçekten sizi heyecanlandıran bir şeyler bulmak. Şu soruya ciddi bir yanıt verin:

Mutlaka başarabileceğinizden emin olsaydınız en çok neyi başarmak isterdiniz?

Genellikle böyle şeyler düşününce, aklımıza bir hayal gelir "ben hep şarkı söylemek isterdim" gibi ve hemen sonrasında da "ama bunun için artık çok yaşlıyım" gibi bir bahane eklenir.

Gerçek şu ki, hayalinizi gerçekleştirmenize engel olan bu tür bahaneler, çoğunlukla tamamen zihninizdedir. Rahatlık çemberiniz, neyi yapabileceğiniz ve neyi yapamayacağınızla ilgili bu sınırı belirler.

İşte tam da bu tür bahaneler "ama yapamam çünkü..." dediğiniz her şey, üzerinde Duygusal Özgürlük Yöntemlerini kullanarak etkisini ortadan kaldırabileceğiniz negatif bir düşüncedir.

Ve eğer bu tür bahaneleri birer, birer ortadan kaldırırsanız, yavaş yavaş o "büyük hayalleriniz" yapılabilir şeyler olmaya başlarlar. Aklınıza en azından atılabilecek bir ilk adım gelir. Dersiniz ki, "belki amatör bir Türk Sanat Müziği Korosu'na katılabilirim..."

Elbette sizin hayallerinizin şarkı söylemek olup olmadığını bilmiyorum, bu aklıma ilk gelen, basit bir örnek. Ama hayalleriniz ne olursa olsun, sizi engelleyen negatif duygu ve düşünceleri Duygusal Özgürlük Yöntemleri ile aşabileceğinizi biliyorum.

Uygulama Önerisi:

Çok istediğiniz bir hayalinizi yazın. Daha sonra, ona eşlik eden bahanelerinizi not alın. Bu bahanelere, birer, birer Duygusal Özgürlük Yöntemlerini uygulayarak, onlardan kurtulun. Kendinizi hazır hissettiğinizde, hayallerinize doğru, ilk adımı atın.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla