Konu: E-Eft Kursu
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-11-2010, 05:12 PM   #15 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: E-Eft Kursu

Hayatta en başarılı insanlara baktığınızda, onların sıradan insanlara göre pek çok farklı alışkanlıkları olduğunu görebilirsiniz. Erken yatıp erken kalkmaktan, hedef belirlemeye ve plan yapmaya, egzersiz yapmaktan, sağlıklı beslenmeye, başarının pek çok faktörü, olumlu alışkanlıklar edinmeye bağlıdır. O kadar ki, başarı bir sonuç değil, bir alışkanlıktır denebilir.

Fakat pek çoğumuz, alıştığımız "rahatlık çemberi"nin dışına çıkmayı sevmeyiz, değişimin olumlu olduğunu bilsek bile. Sabah yarım saat erken kalkıp egzersiz yapmanın bize faydalı olduğunu bilsek de, o yarım saatlik uyku vazgeçilmez olabilir bizim için. Hâlbuki pek çok başarılı insan için bu o kadar da önemli bir kayıp değildir.

O halde, bu ataleti nasıl yenebilir, yeni olumlu alışkanlıklar nasıl elde edilir, hatta yeni alışkanlıklar edinmek, nasıl kolay, doğal ve keyifli bir süreç haline getirilebilir?

Şimdi sizlerle bunu tartışacağım.

Yeni bir alışkanlık edinmek için 21 gün gerektiğini ilk okuduğumda, şöyle düşünmüştüm: "Tamam, tek yapmam gereken, aynı şeyi kesintisiz 21 gün boyunca yapmak"

Mesele şu ki gerçekten geliştirmek istediğim, ama biraz zorlandığım alışkanlıklarda, bu kesintisiz 21 gün hiçbir zaman dolmadı. Bazen 3. bazen 10. bazen 15. günde kesinlikle aksattım.

Kısacası, bu yöntem iradem olmadığına karar vererek kendimi daha kötü hissetmekten başka bir işe yaramamıştı.

Daha sonra, bilinçaltının, canlı bir şekilde hayal edilen bir olay ile gerçek arasında ayrım yapmadığını okuduğumda şöyle düşündüm: "Çok şükür, kesintisiz 21 gün yeni alışkanlığımı uygulamam gerekmiyor, 21 gün sadece yeni alışkanlığımı zihnimde canlandırabilirim ve gerisini oluruna bırakabilirim".
Ve bu işe yaramaya başladı. Hakikaten, 21 günlük zihinde canlandırmanın sonunda, yeni alışkanlığı uygulamak, uygulamamaktan daha doğal ve kolay geliyordu. Günde 15–20 dakika zihinde canlandırma yeterli idi.

Öte yandan, bu günde 15–20 dakikayı da ayırmakta zorladığım, çok yoğun olduğum dönemler oldu. Bu dönemlerde, yeni alışkanlıklar geliştirmeye odaklanamıyordum. Hâlbuki uzun vadede bu yeni olumlu alışkanlıkları geliştirmek, benim kalıcı başarıya erişmem için gerekli idi.

Sonra Duygusal Özgürlük Yöntemleri ile onaylama ve zihinde canlandırma egzersizlerini bir arada uygulamaya başladım. Bu sayede daha kısa sürede, daha iyi sonuç almaya başladım. Onaylamaları tekrar ederken ve zihnimde yeni alışkanlıklarımı canlandırırken tıklamak, daha önceden 15–20 dakikada ulaşabildiğim konsantrasyon, netlik, ve duygusal yoğunluğa, 5 dakikada ulaşabilmemi sağladı.

Bu sayede, günün içindeki küçük boşluklara yeni alışkanlıklarımı zihinde canlandırma egzersizlerini sıkıştırabilmeye başladım. Ne kadar yoğun olursanız olun, siz de bir yerlerde bir 5 dakika mutlaka bulabilirsiniz.

Ve biraz daha rahat olduğum zamanlarda da, bir tek alışkanlık yerine, 3–4 alışkanlığı birden geliştirebilmeye başladım. Böylece, hayatımda istediğim yeni alışkanlıkları, çok daha hızlı geliştirmeye başladım.

Uygulama Önerisi:

Hayatınızda geliştirmek istediğiniz bir alışkanlık seçin. Örneğin, 30 dakika daha erken kalkıp, 15 dakika egzersiz, sağlıklı bir kahvaltı ve 5 dakika meditasyon (sakince oturup derin nefes alıp vererek gevşeyin, bunu karmaşık bir bilim haline getirmeyin) ile güne iyi başlama alışkanlığı edinmek istiyorsunuz diyelim ki. Bu alışkanlığı tarif eden, şimdiki zamanda yazılmış onaylamaları, her gün 5 dakika boyunca okurken, tıklayın. Bu sırada özellikle, bu alışkanlık sayesinde edineceğiniz pozitif sonuçlara ve duygulara odaklanın. Buna da en az 21 gün boyunca (veya daha rahat geliyorsa bir ayın başından sonuna) devam edin.
Sonunda bu alışkanlık, bilinçaltınıza yerleşecek ve siz de kolaylıkla ve keyifle yeni bir alışkanlık edinmiş olacaksınız.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla