Konu: E-Eft Kursu
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-11-2010, 05:10 PM   #14 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: E-Eft Kursu

Duygusal Özgürlük Yöntemlerinin en önemli avantajlarından biri de, grupça uygulanmaya çok uygun olmasıdır.

Başka pek çok yöntem, tek, tek herkesle kişisel olarak ilgilenmeyi gerektirir. Bu nedenle, ne kadar büyük grup olursa, tek, tek herkes daha az fayda görmüş olur.

Bu durum Duygusal Özgürlük Yöntemlerinde tam tersine işler. Yani, kalabalık gruplarla çalışmak, Duygusal Özgürlük Yöntemlerinde, bir avantajdır. Çünkü sahnedeki birkaç kişi ile birlikte, bütün grup tıklayabilir. Ben sahnede birkaç kişi ile ilgilenirken ve onlara yardımcı olurken, grubun kalanı da aynı sırada tıklayabilir ve onlarla özel olarak ilgilenmesem de, epeyce fayda göreceklerdir.
Çünkü onların sorunlarına özel olarak odaklanmasak ve onlara özel hatırlatıcı ifadeler oluşturmasak bile, tıplarken bilinçaltı onların kendi sorunlarını seçer, ortaya çıkarır ve tıklamakla da bu negatif duygular çözülür.

Aynı zamanda biz vücuttaki duygusal enerji sistemi ile çalıştığımız için, aynı odadaki insanların birlikte rahatlaması, atmosferi değiştirir, herkesin olumlu duyguları birbirine bulaşır.

Bunda öyle çok da gizemli veya mucizevî bir şey yoktur. Herkes neşeli insanların arasına girdiğinde kendisini neşeli, üzgün insanların arasına girdiğinde üzgün hissetme eğilimindedir. Duygular, bilinç halleri, duygusal enerji, bulaşıcıdır.

Bu nedenle, eğer mümkünse, duygusal özgürlük yöntemlerini tek başına değil, birkaç kişi de olsa, grupla uygulamanızı tavsiye ederim.

Uygulama Önerisi:

Etrafınızda, sorunları sizinle benzer olan birkaç arkadaşınızla, bir Duygusal Özgürlük çalışma grubu kurun. Örneğin, sizinle birlikte sigarayı bırakmak isteyen 3 arkadaşınız olabilir. Düzenli olarak bir araya gelin. Mesela haftada bir şu gün şu saatte buluşalım gibi bir anlaşmanız olsun. Duygusal Özgürlük Yöntemlerini birlikte uygulayın ve deneyimlerinizi paylaşın.

Bu şekilde çalışmak, özellikle çözülmesi zor sorunlarda, tek başına çalışmaya göre, kat kat daha etkilidir.

Böyle bir grup düzenlemenin ek bir faydası daha var, o da yarının konusu.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla