Konu: E-Eft Kursu
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-11-2010, 05:00 PM   #11 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: E-Eft Kursu

Psikolojik Ters Akımın (PTA), var olduğu zaman her tür iyileşmeyi (yani sadece Duygusal Özgürlük Yöntemlerinde değil, her türlü tedavi yöntemine engel olduğunu) daha önce ifade etmiştim.

PTA, depresyon, bağımlılıklar ve kronik ciddi hastalıklarda çok yaygın (%90+) görülür. Bu sorunların çözümünün zor olmasının önemli bir nedeni de budur.
Duygusal Özgürlük Yöntemlerinin bir aşaması olan Hazırlık aşaması, buna karşı "bu soruna rağmen kendimi bütünüyle ve derinden bağışlamayı, kabul etmeyi ve sevmeyi seçiyorum" diyerek Karate Vuruşu noktasına tıklamayı içerir.

Çünkü çoğu zaman, PTA, kendini suçlamakla, yargılamakla, zayıf ve değersiz hissetmekle ilişkilidir. Bu nedenle, çoğu zaman, hazırlık aşaması, Psikolojik Ters Akımı engellemekte etkili olur, en azından tıklama süresince. PTA oldukça inatçı bir şeydir, bir kerede hemen tamamen çözdüm demek zordur. Birkaç dakikada bile hemen gidip gelebilir. Ama DÖY hızlı etki verdiği için, Psikolojik Ters Akımın olmadığı birkaç dakikada bile, belirgin bir gelişme sağlanabilir.

Öte yandan PTA, bazen de ikincil faydalarla ilişkilidir. Bu durumda, standart, kendini bağışlama, kabul etme, sevme ifadeleri o kadar etkili olmayabilir.

Bazı durumlarda, danışan kişi, sorununu içten içe çözmek istemiyordur. Bazen, bu soruna sahip olmanın ona kazandırdığı bir takım şeyler olduğunu hissediyordur. Çoğu zaman bunlar bilinçli düşünceler de değildirler. Belirsiz, ama rahatsız edici, "ben bu sorun olmadan yapamam" gibi bir duygudan ibaret olabilirler.

Mesela sigara içen bir kişi, zararlarını mutlaka biliyordur. Öte yandan, sigara kısa vadede stresini azaltıyordur. Aynı zamanda sosyal bir etkinliktir, sigarayı bırakmakla sigara arkadaşlarından uzaklaşmak istemiyordur. Veya ofiste sigara içmek yasak olduğu için zaten sevmediği işinden kısa bir mola verebilmek için bahane olabiliyordur. Bu gibi ikincil faydalar, sigarayı, zararlarına rağmen katlanılabilir, hatta giderek, istenilebilir bir şey yapabilir, en azından bilinçaltı duygular açısından. Özellikle de, başka şekilde elde edemeyeceğini hissettiği bir ikincil faydayı sigara sayesinde elde ediyorsa insan.

Bu tür durumlarda, farklı bir teknik kullanıp, danışanın, tıklamayı hem sigara içmeyi isteyen, hem de istemeyen yanlarının kendisini ifade etmesine izin verecek şekilde yönlendirmeyi tercih ederim. Bana danışan kişiye, önce sigarayı içmesini isteyen yanını ifade etmesini ve bu sırada tıklamasını öneririm.
Sigara içmeyi tercih ediyorum çünkü... İfadesini tamamlamasını, bunun detaylı düşünmemesini, aklına her ne gelirse önemli ve değerli olduğunu, bir yandan tıplarken, bir yandan sigara içmek için aklına gelen her olumlu nedeni ifade etmesini öneririm.

Bu şekilde bir kaç dakika boyunca hem tıklamak, hem de sigara içmenin faydalarına odaklanmak, kişiyi rahatlatır. Çünkü kendisinin sigara içmeyi seven ve isteyen yönü, sürekli çevresinden baskı gördüğü için, kendini ifade etme fırsatı bulamamıştır. Aynı zamanda, belki o zamana kadar bilinçli olarak farkına varmadığı nedenler, gün ışığına çıkar.

Öte yandan, bunları ifade ederken tıklamak, bu konulardaki birikmiş negatif duyguları gerginliği giderir. Bir süre sonra kişi, sigara içmenin veya içmemenin gerçekten kendi tercihi olduğunu ve sigara içmekle karşıladığı tüm ihtiyaçlarının da aslında farklı yollardan karşılanabileceğini fark eder.

Elbette, daha sonra, sigarayı bırakmakla ilgiyi çalışmayı devam ettirip tamamlamak gerekir. Ancak bazı kişiler, sigarayı bırakmayı önerdiğinizde bile sinirlenir, gerilirler ve aksine daha çok sigara içerler. Çünkü bu baskılarla, o insanın bir yönünü sürekli örselemiş, ona kendini ifade şansı vermemiş olursunuz.

Eğer bugün bahsettiğim tarzda bir giriş yaparsanız, bu gerginliği ortadan kaldırır ve sigarayı bırakmayı, yapılabilir bir şey haline getirirsiniz.

Benzer şekilde, bir soruna ilişkin içinizde ciddi çatışmalar olduğunda, bir yanınız doğru şeyi bildiğinde, ama diğer yanınız bu doğruya olanca gücüyle direndiğinde, önce bu direnen yanınıza iyice bir kulak vermek, önemlidir. Onun da size anlatmaya çalıştığı şeyler vardır çünkü.

Bugünün uygulama önerisi:

Eğer bu şekilde Psikolojik Ters Akımı tetikleyen, iç çatışmalarınızın yoğun olduğu bir sorununuz varsa, bir de "şeytanın avukatını" oynayarak tıklayın, bakalım neler öğreneceksiniz, içinizdeki şeytandan.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla