Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-10-2010, 01:26 PM   #42 (permalink)
sincered
Üsteğmen
 
sincered - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Mesajlar: 179
Tesekkür: 605
159 Mesajinıza toplam 831 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sincered is a jewel in the roughsincered is a jewel in the roughsincered is a jewel in the roughsincered is a jewel in the rough
Wink VİTAMİNLER VE EKSİKLİK BELİRTİLERİ

MİNERALLER
Mineraller doğada yaygın olarak görülen inorganik maddelerdir. Vücudun büyümesi ve gelişmesi, yaşamın sürdürülmesi ve sağlığın korunması için minerallere ihtiyaç vardır.
Mineraller vücudumuzda yapıyı oluşturan ve birçok işlevi düzenleyen elzem besin öğeleri grubudur. Vücudunuzun %4 gibi çok küçük bir kısmını oluşturmalarına rağmen vücut yapısının oluşmasında yardımcıdırlar. Kemik, diş, kas, kan ve diğer dokularda da mineraller bulunur.
Mineraller inorganik maddelerdir ve ısı veya besin işlemede kullanılan diğer elle yapılan işlemler sırasında kayba uğramazlar.
Günlük gereksinmemiz 250 mg’ın üzerinde olan mineraller makro minerallerdir ve Sodyum, potasyum ve klor elektrolitleri ile kalsiyum, magnezyum ve fosfor bu gruptadırlar.
Krom, bakır, flor, iyot, demir, manganez, molibden, selenyum ve çinko gereksinimi günlük 20 mg’ın altındadır ve bunlara eser elementler denir. Bunlardan günlük alım düzeyleri belirlenenler sadece demir, çinko, iyot ve selenyumdur.
__________________
Gerçek insanı özgür kılar!
sincered isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla