Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-10-2010, 10:02 PM   #2 (permalink)
ELPARANOID
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Feb 2009
Mesajlar: 106
Tesekkür: 146
188 Mesajinıza toplam 669 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ELPARANOID is just really niceELPARANOID is just really niceELPARANOID is just really niceELPARANOID is just really niceELPARANOID is just really nice
Standart Cevap: İnsan iliskilerinde puf noktalar

İNSAN İLİSKİLERİNDE 3 TEMEL YONTEM

Hic kimse kendi kendine yetemez. Her birimiz, diger insanlarin sundugu seylere gerksinim duyariz. Siz de diger insanlarin ihtiyac duydugu seylere sahipsiniz. Diger insanlarla tum iliskileriniz bu gereksinime dayanmaktadir. Diger insanlarla iliskilerimizde 3 temel yol bulunmaktdir:

1-Diger insandan istediginizi almak icin kuvvet, tehdit ve ya daha akilli oldugunuzu kanitlama yolunu kullana bilirsiniz. Yasalar onunde suclu bulunan kisilerin cogu bu sinifa girer. Ancak pek cok diger insan da daha hafif yollarla bu yontemi kullanmaktadir.

2-İnsan iliskilerinin dilencisi haline gelerek, istediginiz seyleri elde edebilmek icin baskalarina yalvarabilirsiniz. Bu teslimiyetci kisilik tarzi, diger insanlarla "ben hic bir zaman hakkimi aramam, seni ugrastirmam, karsiliginda sen de bana iyi davran" biciminde bir anlasmaya girer.

3-Adile degis-tokus esasina dayali bicimde haraket edenbilir, yani "alisverise"te bulunursunuz. Baska insanalara istedikleri ve gereksinim duyduklari seyleri verirken, dogal olarak onlarin da size ihtiyaciniz olan seyleri vermesini saglama yontemini izlersiniz.

İlk iki yontem tabii ki, saglikli yontemler sayilamaz. Birincisi zorbalik, ikincisi dilencilik.

Sunu unutmamak gerekir: basarili insan iliskileri, bir baskasina istedigi bir seyi vererek, karsiliginda kendi istediginiz seyi almak demektir.

Not:bazi bolumleri alintidir
ELPARANOID isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla