Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-10-2010, 06:22 PM   #28 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Bir Dakika Hayatınızı Değiştirebilir.



Affedici Olmak

Kaseti “Living Faith”te Başkan Jimmy Carter affediciliğin hayatındaki temel bir öğe olduğunu anlatır. Der ki; kafasında affedileceğine dair bir düşüncesi olmasaydı, kendi hatalarıyla yüzleşmesi imkansız olurdu. Bu kendi kendini affetmeyi bile içerir.

Hem kendisinin, hem de eşi Rosalyn’in hatalı olduklarını kolay kolay kabul etmeyen “Güçlü iradeli” kişiler olduklarından bahseder.

Bir gün, oldukça şiddetli geçen bir tartışmadan sonra Carter, bir günü daha birbirlerine kızgın olarak geçirmeye dayanamayacağına karar verir. Böylelikle dışarı çıkıp marangozhaneye gider ve ceviz ağacından banka çeki büyüklüğünde bir parça keser. Üzerine şu sözleri yontar: “Bir şey için özür dilemek ya da benim özrümü kabul etmek istersen bu plakayı bana ver. Sonsuza kadar böyle sürsün.” O akşam bu plakayı Rosalyn’e verir. O günden sonra, Rosalyn Bu yazıyı ne zaman kendisine verse, onu kabul edip gerekeni yaptığını anlatır.

Bu yazıyla Carter ikisi arasında bir affedicilik havası yaratmıştır. Affedileceğimizi bilmesek kendi hatalarımızı çabucak kabul eder miydik? Ve en yakın ilişkilerimiz ne kadar sağlıklı olurdu eğer her iki tarafta af dilemekten korksaydı ya da özrünü kabul etmeye istekli olmasaydı?

Affedici olmak mutluluğun çok önemli bir parçasıdır.


__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla