Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-10-2010, 05:49 PM   #24 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Bir Dakika Hayatınızı Değiştirebilir.



Örnek Alın!

Aşağıdaki yaşanmış hikaye insanlar hakkındaki evrensel bir gerçeği gösteriyor. En iyi taklit ederek öğreniriz.

Başkan Calvin Coolidge bir keresinde memleketinden arkadaşlarını Beyaz Saray’da yemeğe davet etmişti. Yemek adabından emin olamayan misafirler başkanı taklit etmeye karar verdiler. Hangi çatal bıçağın kullanıldığını, neyi ne zaman yediğini dikkatle izlediler.

Stratejileri kahve ikram edilene kadar başarılı gitti. Coolidge fincanına biraz kahve koydu. Onlar da aynısını yaptılar. Başkan şeker ve krema ekledi. Misafirleri de koydular. Sonra başkan yere eğilip fincanı kedinin önüne koydu!

Coolidge’nin doğduğu kasabanın sakinleri gibi biz de en iyi taklit ederek öğreniriz. Çocuklar küçükken anne babalarını gözlemleyerek öğrenirler ve biraz daha büyüdüklerinde arkadaşlarının yaptıklarını yaparak… Televizyon ve sinema karakterlerine bakarak gerçek insanların yaşamlarını olduğu gibi öğrenirler. Yetişkinler en iyi işledikleri bir kişilik özelliğini veya beceriyi modelleme yaparak öğrenirler.

Belki de sosyal becerilerinizi geliştirmek istiyorsunuz. Ya da organize etmeyi, bir ürünü satmayı ya da bir çocukla iletişim kurmayı istiyorsunuz. Kişilik özelliklerinin ve becerilerin hepsi öğrenilebilir. Sadece ona sahip olan birisini bulun ve örnek alın. Ve iyi yanı da şu: Bunu her gün yapabilirsiniz.


__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla