Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-10-2010, 09:03 PM   #12 (permalink)
smoth17
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Oct 2010
Mesajlar: 39
Tesekkür: 37
34 Mesajinıza toplam 103 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
smoth17 is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Anksiyete(yardım lütfen)

Alıntı:
MMSI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bir psikayatri dediğin kim? Kaynak belirtilmeden ilaçlar hakkında yorum yapmayın.
kesinlikle ilaç ismi flan söylemedim, hatta etken madde bile söylemedim. mesleğim biyolojiye yakın o yüzden bildiklerimi söylüyorum.

serotonin mutluluk hormonudur. bir araştırmada lider maymunda diğerlerine göre 3 kat daha fazla serotonine rastlanmıştır. beyinde serotonin arttıkça liderlik, özgüven duyguları yükselir. beyinde serotonin azalmışsa istediğin kadar ben çok iyiyim diye inandır kendini hiçbir işe yaramaz. serotonine gelince triptofan adı verilen aminoasitten sentezlenir. beyine diğer dört aminoasitle yarışarak girer. yani kakao, muz, çikolata yiyerek beyinde serotonin yükselmez. ayrıca protein ağırlıklı beslenenlerde durum daha kötü. çünkü triptofanla yarışan diğer 4 aminoasit artacağından, triptofanın beyne girmesi zorlaşacaktır.

beynin hormonları:
Serotonin kimyasalı ve beraberindeki tryptophan amino asidi beynin iki yarım küresi arasındaki simetrinin ilişkisini belirliyor. Bu ilişki aksadığında ya da bozulduğunda ise tuz kullanma isteği artıyor; sırt ve ve baş ağrıları, nefes darlığı ve uyku bozuklukları şikayetleri beliriyor. Bu belirtiler çoğaldıkça kişide depresyon, takıntı ve uykusuzluk hastalıkları ortaya çıkıyor.

bu yazıyı psikatrlrdan korkanlar için yazdım. verdikleri ilaçlar beyindeki hormonları düzenlemek için zaten. bu yüzden bende hocama inanıyorum. beyinde dopamin, serotonin azalmışsa feriştahı gelse yükseltemez. o nedenle telkin ve bilinçaltı değişimi yanında ilaç tedavisi de şart.
smoth17 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla