Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-10-2010, 06:08 AM   #7 (permalink)
tolgaasya
Yüzbaşı
 
tolgaasya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2010
Mesajlar: 736
Tesekkür: 2,123
781 Mesajinıza toplam 3,631 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
tolgaasya has a spectacular aura abouttolgaasya has a spectacular aura abouttolgaasya has a spectacular aura about
Standart Cevap: ZENGİNLİK – BOLLUK VE BEREKET

Alıntı:
gülpor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Çok teşekkür ederim ,çok bilgilendirici bir yazı olmuş...olumlamada çok güzel fakat,yukardaki kısıma takıldım ..."herkes sebebiyle yeterlidir"derken?herkese yeterlidir anlamında mı acaba?
Pardon, eksik yazdım orayı. Dünyadaki kaynaklar; 'herkes için yeterlidir' demek istedim. Bu evrende insanlar paylaşmayı doğru yapabilseydi, açlık diye bir şey kalmazdı. Bugün tüm dünya bir araya geliyor fakat hala Afrika'da çocukların ölmesine bir çözüm üretemiyor. Neden? Çünkü o bölgede elmas var ve o bölgenin sürekli karışık ve iç savaş halinde olması gerekiyor. Afrika'da güçlü bir iktidar hiç bir ülkenin işine gelnez. Çünkü elması paylaşamazlar...

Garip bir şey bu. İnsan kendi ırkına karşı inanılmaz acımasız davranıyor. Yaşadğı gezegene karşı kin dolu davranışlar sergiliyor ve tüm doğayı mahvediyor. Buna karşılık toprak hala cömert ve bizi doyurmak için elinden geleni yapıyor. Kimyasal atıklarlarla denizlerin canına okuduk ama doğa kendini onarmaya çalışıyor.

Son olarak, zenginlik kavramı insanın zihnindedir. Yeryüzü herkese adil davranıyor. Sorun insanlık ailesinin paylaşmayı sevmemesinde diyebilirim.

Bizim kültürümüzde, paylaşmak, dağıtmak, yardımcı olmak kadar kutsal bir değer yok. Bizim kültürümüzde, sahip olduğun varlıkların bir kısmını yılda bir kez dağıtmak, bir ibadet halini almış. Ayrıca bu davranış, malın eksilmesi değil, artması olarka nitelendirilmiş. Tüm gelirin eşit dağıtılması için kollektif bir uygulama getirilmiş.

Dünya hassas dengeler üzerine kurulu, hiç bir şey başı boş değil. Dengesiz ve eksik hiç bir şey yok. Bu yüzden bolluk ve bereketin bizden uzaklaşması, sadece bizim zihnimizin içindeki kötümser davranışlardan, olumsuz düşüncelerden kaynaklanıyor.
__________________
Aman dikkat!!! Aklınıza gelen, başınıza gelebilir. Bu yüzden pozitif düşünün, olumlama yapın, her anın tadına varın. Güzel düşünün, iyi yaşayın. Karamsarlıktan, umutsuzluktan, enerjinizi düşürecek her şeyden uzak durun.
tolgaasya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla