Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-09-2010, 08:29 AM   #5 (permalink)
Bilge İnan
Moderator
 
Bilge İnan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Mesajlar: 313
Tesekkür: 2,425
306 Mesajinıza toplam 1,979 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bilge İnan has much to be proud ofBilge İnan has much to be proud ofBilge İnan has much to be proud ofBilge İnan has much to be proud ofBilge İnan has much to be proud ofBilge İnan has much to be proud ofBilge İnan has much to be proud ofBilge İnan has much to be proud ofBilge İnan has much to be proud of
Standart Cevap: Arkadaşlar lütfen yardım edin bana....

Bu arada birşeyi hatırlatmakta fayda var. Şayet resmi yazışmalarda kullanmayı düşünmüyor sadece konuşabilmek için öğrenmeye çalışıyorsan daha da rahatla. Zira, bizler nasıl ki Türkçe' yi iyi konuşsa bile zaman zaman yanlış telaffuz edenleri hoşgörüyorsak, onlarda da aynı şey geçerli. Bunu aklından çıkarmazsan daha rahat kafayla öğrenirsin diye düşünüyorum. Kitapta yazılan gibi konuşmak zorunda değilsin :)

Ayrıca, hatırlayamadığın fiil olduğunda - ki bu çoğunlukla ikinci halde olur çünkü fiillerin hemen hepsi üçüncü hale geçmek için sadece "n" takısı alır- , cümle içinde "did" kullanıp birinci fiili kullanabilirsin.

Şöyle ki;

go- went- gone dan örnek verecek olursak,

"I went to Paris" demen gerekti ve "went" i unuttun. O zaman "I did go to Paris" demen de aynı etkiyi yaratacaktır. Umarım yardımcı olabilmişimdir. :)
__________________
Sevgiyle ve güvenle... :)
Bilge İnan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla