Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-09-2010, 01:03 PM   #2 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Chamalu / Yüreğin Yolu

Chamalu; Bu günden sonra adın AJLLA olsun diyerek ona küçük bir ad verme töreni düzenler. Ajlla, “Seçilmiş olan“ demektir. Yani seçilmiş kadın...

- Kendini ayrıcalıklı sayabilirsin fakat sana kazanmayı hakketmediğin hiçbir şey verilmeyecektir. Bizim işimiz sadece kapıları açmak. Senin adımların seni uzaklara taşıyacak, eğer güçlü isen.

Ajlla ne yapmam gerekiyor, diye sorduğunda Chamalu şöyle yanıtlar onu:

- Yaşa, dolu dolu yaşa. Yürüyerek tırman dağın tepesine. Hatalarından ders almasını bilen, hata yapmamış sayılır.

- Bizim ölçemediğimiz boyutumuz çok büyüktür. Biz kendimizi yalnızca gördüklerimize inanmakla sınırlamamalıyız. Senin yüreğin en iyi sığınaktır. Yüreğine git.

Bir yerde Chamalu şöyle uyarır. “Kendini gözlemleyerek çalışmaya başla. Ne yaptığın önemli değil, içinde olup bitenler önemli. En değişik ortamlarda gözle kendini. Kendi kendinin tanığı ol. Sana iltifat edildiğinde, sana hakaret edildiğinde, sana ilgi gösterilmediğinde, sana neler olduğunu seyret. İşler kötüye gidince, gözle neler duyumsadığını. Hüküm vermeden, suçluluk duymadan kendini tanı. Yalnızca kendini öylesine seyret, tıpkı bilinmeyen bir kıtaya çıkmış bir kaşif gibi. İnsan karmaşık hale getirmezse, hiçbir şey karmaşık değildir. İnsan iç potansiyelini özgür bırakırsa güçlü olur, o zaman her şey olanaklı olur.

- Yaşam, kuşku yok ki, Tanrı’nın aklına gelen en iyi fikir. Pachamama “Toprak Ana” çok renkli bir erk dansıdır, gökkuşağı ile olan bir buluşmadır, dopdolu bir yaşama aşk ilanıdır.

- Tinsel kişi, beyazlar giyip günde bir saat düşünceye dalan ve yalnızca sebze yiyerek, dönem dönem oruç tutan kişi değildir. Tinsel kişi iki çift ayakkabısı varsa, bir çiftini ayakkabısı olmayana verendir. O, karşılık beklemeden paylaşandır. Yabancıyı, göçmeni, dilenciyi kardeş görendir.

- Biz sevinçle karşılarız her şeyi. Biz hep oynar ve türkü söyleriz. Bizim tinselliğimizi sevinçle sıçrayan bir tanrı kurgular. Biz yanlış yapanları cezalandırıp duran, sıkıcı bir babayı kavrayamayız.

- Tanrı ceza vermez. Buna gerek yoktur, çünkü herkes kendi kendini cezalandıracaktır. Verdiğin her karar kendi sonucunu doğurur.

Ajlla kaç yaşındasın diye sorduğunda yanıtı şu olur: “Yıllar yalnızca kronolojik çizgisel yaşı hesaplamaya yarar. Çok seneler adımlayıp durdum bu toprakları. Yakında buradan gideceğim.”

- Ajlla “Ölüm yoktur, o yeni bir günün doğuşudur, yeni bir yaşama doğmaktır. Bu nedenle de atalarımız ölülerini ana karnındaki bebeğin konumunda bayramlık elbiseleriyle ve başı batıya dönük gömerlerdi. Yaşam döngüseldir.

- Her gece uyumamız bir küçük alıştırmadır. Uyku kısa süreli bir ölümdür, her uyanış sevinçle karşıladığımız bir yeniden doğuştur.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla