Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-08-2008, 12:25 AM   #3 (permalink)
denizinci
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 24
Tesekkür: 18
22 Mesajinıza toplam 107 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
denizinci is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Nostaljik Cizgi Film ler Devvv Arşivvv

bir de ROSE OF VERSAİLLES adlı çizgifilm vardı. trt, brt,ve 1 kanalda daha yayınlandı. Fransız ihtilali öncesini Fransız ordularında görevli erkek kılığında bir kadının (oscar) hayatıyla anlatır.

Japonca'da 'Versailles(Versay)' 'Berusaiyu' şeklinde telafuz edildiği için orjinal adı Berusaiyu no Bara olan Versay'ın Gülü ilk olarak Japonya'da 1979 Ekim'inden 1980 Eylül'üne kadar yayınlandı.

Baş karakterler 3 tanedir:Oscar, Marie Antoinette ve Fersen. Animede belirli bir olay tekrarlanmaz, genelde olaylar bir kaç bölüme yayılır ve çözümlendikten sonra bambaşka bir olay çıkar. Olaylar saray entrikalarından ve halkın isyanlarından ortaya çıkar. Hikayede Oscar, André, Bernard, Alain ve Gerodere dışında bütün karakterler tarihte yaşamış insanlardır. Hatta General Jarjeyes'in bile adı tarih kitaplarında geçer. Ama Oscar François ile bir bağlantısı yoktur, Oscar tamamen Riyoko İkeda'nın yarattığı bir karakterdir.
En önemlisi de animede karakterlerin 20 yılı konu alınır. Bu yüzden karakterlerin 20 yıl içindeki fiziksel ve ruhsal olgunlaşmaları açık şekilde görülür.
__________________
http://denizdeninciler.blogcu.com<br />
denizinci isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla