hocam iyi akşamlar diliyorum
KBB muanesi sonucunda doktorum tonsilla ameliyatına karar verdi.ancak asıl sıkıntının burnumda olduğunu rahat nefes alabilmem için cerrahi müdahale gerektiğini söyledi.yapılan paranazal sinüs BT sinde çıkan sonu.;
her iki maksiller sinüste ve sol ethmoid hücrelerde solda daha belirgin olmak üzere sıvı-yumuşak doku dansites izlendi.sol medikal ve ait konkalar hypertrofiktir.sağda konka bülloza mevcuttur.
şimdi ben bu sonuca göre konka bülloza randevusu aldım.kendimde laboratuvar teknisyeniyim.doktorumda sağlıkçı olduğumu bildiği için anlatımı daha tıbbı bir dille oldu.ancak ben bişey anlamadım tekrarda soramadım.hastalık içeriği ve operasyon konusunda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
ilginize çok teşekkür ederim
Doç.Dr. Mehmet GÜNDÜZ
28. 00:13:56
konkalar burna gelen havayi isitan ve nemlendirip akcigere gonderen yapilardir. bunlarin asiri buyumesi (hipertrofisi) inflamatuar hadiselerde olur. konka bullosa ise bu yapilarin icinde hava bosluklari olan kistik yapilarin olusmasi. bu durumun devametmesi hem fonksiyonlarini yapamamasina hemde burun tikanikligi gibi sorunlara yol acar. sinuslerdeki yumusak dokularda yine inflamatuar hadiselere (kronik sinuzit) bagli mukozanin kalinlasmasi ve fonksiyonlarini yerine getirememesidir. dolayisiyla butun bu patolojilerin ameliyatla duzeltilmesi gerekir. gecmis olsun.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.