Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-06-2007, 12:23 AM   #29 (permalink)
etf
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Jun 2006
Mesajlar: 200
Tesekkür: 0
94 Mesajinıza toplam 280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
etf is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Kabus Görüyor musunuz?

Alıntı:
hatice Nickli Üyeden Alıntı

yalnız o insanlarla ne yaşadığımı hatırlamıyorum ki hangi durumu kabullenip,neyden dolayı kendimi affedicem?.bu kısım bende biraz havada kaldı.bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

bide unutmadan rüyamda da gördüğüm fobimle yada emin değilim fobiye yakın durumla nasıl başedicem,ne yapmamı önerirsiniz.
Bazı olaylar yada durumlar vardır ki hatırlanmak bile istenmez. Hatırlamama olayını bilinçli olarak yapmıyoruz. Savunma mekanızması diyelim. Olay yaşandığında unutulması gereken olay diye algılanıp en derinlere gömülüyor;bununla beraber ona bağlı diğer durumlarda beraberinde gidiyor.Çünkü bağlantılar zaten o durumu hatırlatır. Bilinç altındaki olayların açığa çıkışı çoğunlukla rüya ile olur. Bu dürtü yada rahatsız etme ne kadar fazla ise o kadar fazla açığa çıkar. Bununla mücadele için psikolojideki savunma mekanizmaları devreye girer ve sıkça kullanılan mekanizmalardan biri ile tehlike hafifletilir. İşte kabullenme veya affedebilme bu bağlamda en kuvvetli hafifletme yöntemidir. Tabii affettim veya kabullendim demek ile olmuyor samimi ve içten tam bir istek olmalı.

Fobi konusu ayrıca ele alınmalı bence. Bundan kurtulmanında çeşitli yolları muhakkakki vardır.Ki bununla ilgili zaten forumda bölümler mevcut....


Sevgi ve saygı ile....
etf isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla