Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-05-2007, 02:45 PM   #26 (permalink)
etf
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Jun 2006
Mesajlar: 200
Tesekkür: 0
94 Mesajinıza toplam 280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
etf is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Kabus Görüyor musunuz?

Alıntı:
hatice Nickli Üyeden Alıntı
o insanların bilinç altıma girmesi için onlarla iyi yada kötü bişeyler yaşamam gerekmezmi?

bide bişey sormak istiyorum şimdi bu bilinçaltında saklı olan şeyler rüyalarla ortaya çıkıyo,peki biz bu ortaya çıkan duygu yada durumlar için bişey yapmalımıyız,kısacası onları nasıl yokedicez.ortaya çıkmış olması yeterli değil herhalde?
Bilinç altına itilen yada bilinçli olarak hatırlanmak istenmeyen olaylar her zaman vücudun savunma mekanizmaları ile bir şekilde baskılanır. (Savunma mekanizmasından kastım psikolojide geçen savunma mekanizmaları.) Baskılanan olay yada durum kişi tarafından unutulmuş zannedilen olay yada durumdur.Fakat bilinç altında her zaman mevcuttur ve çatışma devam etmektedir. Telkinlerin rolü burada örneğin suçluluk duyguları gibi telkinde mevcut hatalı ve unutulmak istenilen durum/olay daki yanlışlığını kavrayıp kendini affedebilmektir. Bu yüzden kişide rahatlama oluşur.
Tabii ki bilinç yada rüyada olayın hatırlanması veya ortaya çıkması yeterli değildir ama kendini affedebilmek, yanlış/istenmeyen durumla yüzleşip kabullenebilmektir. İşte telkinlerin tam olarak yapmaya çalıştığı da kabullenmek yada affetmeyi sağlamaktır.

Sevgi ve saygı ile...
etf isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla