hocam hastalıgın tam yazılışını bilmiyorum ama sanırım GUT hastalıgı olması gerek bu hsattalı hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim ya tedavisi hakkında neler yapmam gerekneide yazarsanız sevinirim saygılar
Uzm.Dr. Burak ERER
08.02. 20:48:55
Gut hastalığı kanda ürik asit yüksekliğine bağlı olarak ortaya çıkan bir tür iltihabi romatizmal hastalıktır. Daha çok ayak başparmağında ataklar halinde kızarıklık ve ağrılı şlişlik ile kendisini belli eder. Ürik asit üretiminde artış ya da atılımında sorunlar nedeni ile kanda yükselebilir. Bu nedenle metabolik enzim kusurlarının yanısıra alınan gıdaların ya dailaçların hastalık gelişimine katkı sağladığı bilinmektedir. Özellikle kırmızı et, sakatat tüketimi, bira başta olmak üzere alkollü içecek kullanımı ya da bazı idrar söktürücüler(tansiyon ilaçlarının bazısında kombine halde bulunabilir) ürik asitartışına neden olabilir. Pürinden fakir diyet belirlemede diyetisyenlerden de yardım alınabilir.Tedavisinde allopurinol, Kolşisin, ağrı kesiciler ya da bazen kortizon kullanımı gerekli olabilir.Bir Romatolog ile görüşmenizi tavsiye ederim. Selamlar.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.