Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-08-2008, 04:49 PM   #18 (permalink)
Pamukk
Binbaşı
 
Pamukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 1,435
Tesekkür: 3,766
1,176 Mesajinıza toplam 8,428 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Pamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud of
Standart Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım

ÜÇÜNCÜ ADIM : TASARLA VE YARAT

İşte başından beri beklediğiniz adıma sıra geldi. Aslına bakarsanız herkes bu adımı en başta ,henüz hiçbir hazırlık aşamasından geçmeden atmak ister.Oysa bu çok yanlış olurdu.Çünkü ilk iki aşamada yaratmanız gereken ortamı ,değişime kendinizi olması gerektiği gibi hazırlamazsanız adımların hiçbir yararı olmayacaktır.Bir değişim gerçekleştirseniz bile bu adımları hakkını vererek geçmediğiniz takdirde değişiminiz kırılgan olacak,kalıcı olmayacaktır. Bu yüzden önce sorumluluklarınızı farkedip karşınıza çıkabilecek veya halihazırda çıkmış olan engelleri tespit edip eledikten sonra yeni hayatınızın temellerini atmak üzere bir tasarım,bir plan yapmaya başlayabilirsiniz .İstediğiniz sonuçları almanızı sağlayacak bir plan.

ARAÇLAR VE KAYNAKLAR

Şimdi sıra, izlenimlerinizle yaratmak istediğiniz dünyayı gerçek yapmak için kullanacağınız araçların ve kaynakların ortaya çıkarılmasına geldi. Dünyadaki herkes kendi dünyalarını yaratmak için bu araçları ve kaynakları kullanıyor.Zengin insanlar, ünlüler,üstdüzey iş adamları,sanatçılar..Hepsinin aynı araç ve kaynakları kullandığından kuşkunuz olmasın.İşte bu, herkesin kullandığı kendi evrenimizi oluşturmamıza yardım edecek olan araç ,

• Seçimlerimiz ve kararlarımız
• Duygu ve düşüncelerimiz
• Davranış ve inançlarımız


Evet,nasıl herkes bu araçlara sahipse siz de sahipsiniz.Ve herkes gibi sizin de ulaşabileceğiniz kaynaklar ise,


• İlham kaynağı :Özlemini çektiğiniz canı gönülden istediğiniz arzunuz
• Vizyon : Arzunuza kavuştuğunuzda resmettiğiniz değişime ilişkin vizyon
• Tatmin :Arzunuzun gerçekleşeceğine dair beklentiniz ve umudunuz

Barry battaniyesine sarılmış Linus fotografına bakarken,kendisinin sigara içme nedeninin ,Linus ‘un bataniyesine sarılma nedeniyle aynı olduğunu farketti.Sigara onun için bir örtüydü.Kendi kendine sigarayı erkekliğin simgesi olduğu ve çekici göründüğü için içtiğine inandırmış olsa da aslında sigarayı sosyal ortamlarda kendini ne zaman rahatsız hissetse o zaman oyalanmak için içtiğini farketti. Bu tip zamanlarda sigarasını paketten çıkarıyor,yavaş ve sakin bir şekilde altın çakmağı ile sigarasını yakıyor ve içiyordu. Bu onun için bir aktiviteydi.Bu sayede bir eylemde bulunmuş ,bir hedefe yönelik hareket ettiğini göstermiş oluyor,kendini garip hissetmiyordu.Sigara içmeye bu perspektiften bakıp yaptığı şeyinne kadar anlamsız olduğunu farkedince sigara içmek cazibesini yitirmeye başlıyordu.Kolajındaki diğer resimleri de teker teker inceledi ve herbir sembole duygusal açıdan baktı,her sembolü çözdüğünde o sigara içmeye ilşkin fikri değişiyordu.

Buna rağmen Barry sigarayı bırakabileceğinden emin değildi.Bu meseleyi zihninde çözmüş olsa bile vücudu sigaraya bağımlı hale gelmişti.İçmediği zaman sigarasızlığın başına vuracağını biliyordu.Derinlerde sigarayı bırakabileceğine inanmıyordu.

İnançlar herşeyden önce gelir.Yani önce inançlarınız var olur daha sonra bunlar gerçeğe dönüşür. Örneğin 5 adım sürecinin size yararlı olacağına inanırsınız veya inanmazsınız.Hangi seçeneğe inanıyorsanız bu sizin için gerçek olacaktır.Çünkü tüm gerçekler sizin inanışınıza göre değişir,sizin inanışınıza bağlıdır.

Öyleyse inançlarınızı arzularınıza göre düzenlemelisiniz.Eğer arzularınızla uyuşmuyorsa inançlarınızı değiştirin.

Aslına bakarsanız tüm inançlar bilinçaltında sakladığınız gerçeklerdir.Bu yüzden bilinçaltınız
bu gerçeklere uymayan herhangi birşeyin olmasını,gerçekleşmesini engeller.

Hepimiz güneşin doğudan doğup batıdan battığını biliriz.Dünyanın her gün güneşin etrafında döndüğüne dair hemfikirizdir.İnsanların düyanın işleyişiyle ilgili inaçları vardır.Bu inançların bazıları olumsuz önyargılara dönüşürler.Örneğin kimi insan piyangonun asla kendisine çıkmayacağını düşünür, kimisi keyif alarak yapabileceği bir işin olmadığını ..Psikologlar insanların inandığını yaşadığını söylerler,insanların kendini gerçekleştirmesi sözkonusu olduğunda inançlar kehanetler gibi işlev görür.

Arzuladıklarınızın karşısında duran inançlar ve sabit fikirler doğası gereği izlenimlerinizi ve fikirleriniz etkilerler.Sonuçta bu sabit fikirler önünüze engel olarak çıkarlar.Kuantum enerji dalgaları size arzu etmediğiniz parçacıkları getirir.

İnanç,olacakları önceden gören bir kahin gibidir.Bir şeyi yapamayacağınıza inanırsanız,yapamamanıza aslında bu inanış sebep olur.Bu durumda inanışlarınızı incelemeniz çok önemlidir.Onları sadece ortaya çıkartmakla kalmayın inançlarınızı tanımlayın,sebep sonuç ilişkilerini ve ayrıntılarını inceleyin.Tam olarak neye inandığınızı gün ışığına çıkartın.Neye inandığınızı bulmanın bir yolu da, kendi dünyanıza, etrafınıza, ve yaşamınıza bakmaktır.

Yaşamınızdaki herşeyi inanışlarınız yönlendirir.Arzularınızla çakışan inançlarınız hayal kırıklığı yaratır.Çünkü en başından arzularınızın gerçekleşmeyeceğine inanmışsınızdır.Ve bu durumda da gerçekleşmeyecektir.Örneğin yeni bir iş arıyorsunuz ancak içten içe işe alınacağınıza inanmıyorsanız her başarısız geçeniş görüşmesi sonunda daha büyük hayal kırıklığına kapılır daha büyük üzüntü yaşarsınız.

Fakat unutmayın inançlar esnek değildir.Bir kere bilinçaltınıza kazınmış olan inançlarınızı oradan çıkarıp düzeltip,değiştirip yerine koymalısınız.Orada kalacaktır.

Değişim aşamasına geçmeden önce arzularınızla çakışan inançlarınızı ortaya çıkartın.Bu inanışınızı düzeltmeden veya değiştirmeden başarıya ulaşmanız mümkün olmayacaktır.Bunu unutmayın

Çoğu insanın yaptığı gibi kolaya kaçmayın,yani inanışlarınızla çakışmasın diye arzularınızdan vazgeçmeyin,sizi başarısızlığa ve mutsuzluğa iten şey arzularınız değil,inançlarınızdır.Bu yüzden değişmesi gereken inançlarınızdır.İnançlarıız aslında sizi ve dünyanızı korurlar onları yönetin ve ,neye inanacağınıza kendiniz karar verin.İnançlarınızın dünyanızı kontrol etmesini engelleyin Her zaman arzularınıza sahip çıkın onlara yakın olun,onlardan vazgeçmeyin.

__________________
Bugün, öfkelenme ve endişelenme.
Bugün,şükran dolu ol ve alçakgönüllü davran.
Bugün, işini özenle yap.
Bugün,var olan her şeye karşı nazik ve sevecen ol.

Sabah ve akşam ellerin dua pozisyonundayken yukarıdaki kelimeleri tekrar et ve Reikinin senin ruhuna ve bedenine şifa getirmesi için dua et.
-- Dr.Mikao Usui --
Pamukk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla