Merhaba, Yapılan son jinokolojik muayenemde, servikal erozyon ile birlikte damarlanma biraz artmış denildi, jinekolojik US çekildi ve normal denildi. Tetkik kağıdına hem smear ve hem kolposkopik biyopsi yazıldı. Bu son 8 ay içinde alınan üçüncü smearim ve bu muayenemde alınan son smear de dahil olmak üzere hepsi de malignite yönünden negatif. Yaşım 47, hala düzenli adet görüyorum ve biraz normal akıntım dışında başka hiçbir şikayetim yok. Biyopsi gereken bir durum olsaydı, 8 ay içindeki 3 smear testimden birinde anormallik çıkması gerekmez miydi? Lütfen bana bir yol gösterin. Teşekkürler.
Uzm.Dr. Ersan ŞENER
26. 11:31:53
Nermin hanım smear testinin en ehil ellerde alınması ve incelenmesinde dahi tanısal duyarlık oranı %75-80 civarındadır.Bu nedenle şüpheli bir alan var ve smear testi normalse bile hastalığınızın atlanma ihtimaline karşı kolposkopi eşliğinde biyopsi önerilmiş olabilir.Endişelenmeyin kanserli hücre oluşmadan önce yıllarca önceden displazik hücreler görülür ve kötü son olmadan displazi aşamasında tedavi tam ve küratif olabilir.Kaldı ki kolposkopik biyopsi sonucu tamamen normal çıkma ihtimali çok daha yüksektir.Selamlar.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.