öncelikle merhabalar.böle bi sitenin varlıgı cok güzel.hepinize teşekkür ederim.
üniversite ögrencisiyim.sabah kalktıgımda mide bulantısı kusma,halsizlik,iştahsızlık,hafif ateş gibi sorunlarla karşılaştım.doktora gittim(acile).novalgin iğne yaptı.bide 2 tane hap (katarin ve amoklavin 625 mg)verdi.ama hiç bi değişme olmadı hastlığımda.bana önerebileceginiz bir seyler varmı?ne yapmalıyım?
şimdiden teşekürler.iyi geceler
Uzm.Dr. İsmet Tamer
11. 18:16:23
Merhaba,Bahsettiğiniz şikayetler yeni başlayan bir enfeksiyonu düşündüren bulgular. Muayene etmeden kesin bir şey söylemek mümkün olmamakla beraber, genelliklemide bulantısı, kusma, halsizlik, iştahsızlık şikayetlerine hafif ateş de eklendiğinde bu durum üst solunum yolu ya da sindirim sisteminden kaynaklanan bir enfeksiyonu düşündürür. Size verilen ilaçlara devam edip, bol sıvı gıdalar -özellikle vitamin ağırlıklı besinler- yanında biraz yatak istirahati ile 2-3 günde toparlanmanız beklenir. Antibiyotik başlanmış olduğu için ilaçları bitene kadar kullanıp sonra da kontrole giderseniz daha da iyi olacaktır.Ancak 2-3 gün içinde düzelmez ya da kendinizi daha fena hissederseniz mutlaka tekrar doktora başvurmalısınız. Dikkatten kaçan bir durum veya kullandığınız ilaçlara direnç gibi bir olasılık söz konusu olabilir.Bu arada üst solunum yolu enfeksiyonlarından sinüzit ve bademcik enfeksiyonları, bahsettiğiniz şikayetlere buaylarda sıkça neden olurlar ve böyle durumlarda antibiyotik kullanımına en az 7-10 gün, hatta bazen daha da uzun süre devam edilmesi gerekir, aksi halde daha uzun süren bazı sorunlarla karşılaşılabilir. Bu konuda başvuracağınızKulak Burun Boğaz ya da Aile Hekimliği UZMANIbir hekim sizi bilgilendirecektir.Geçmiş olsun, sağlıklı günler dilerim.Uz.Dr.İsmet TamerAile Hekimliği Uzmanı
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.