mrh ben yemeklerden sonra az yesem bile midemdeaşırı bir şişkinlik hissediyorum ve kalp atışlarım hızlanıyor dk da 120 lere çıkıyor ve bulantı da oluyor.bağırsaklarımda da hareketlilik oluyor.yazın bir dahiliye uzmanına ve kalp doktoruna gittim midemde hiçbişey çıkmadı kansızlık çıktı,mitral kapakçıkta hafif gevşeklik çıktı ilaca bile gerek yok dediler.ama gün boyu süren çarpıntılarım oluyor ve göğüs ağrılarım bunun yanında midemde şişlik ve bulantılar oluyor.bazen nefesimde daralma hissediyorum doktorlar panik atak olabileceğimi söylediler.yorumunuzu bekliyorum
teşekkürler
Doç.Dr. Yusuf AKCAN
11. 18:35:13
Yemeklerden sonra çarpıntı; bazı ayırıcı tanılar aşağıdaki gibi olabilir.<br style="font-family: Verdana;"><br style="font-family: Verdana;">aşırı hipotansif (tansiyonu düşük ) biri iseniz tansiyon daha da düşeceğinden olabilir.<br style="font-family: Verdana;"><br style="font-family: Verdana;">mide boşalma sorunu var ise (hızlı boşalma), mide ameliyatınız var ise, diyabetininiz var ise, besinler hızlıca aşağı ince barsaklara geçmesi ile bir çok medyatör salgılanıp bu tip çarpıntı yapabilir..<br style="font-family: Verdana;"><br style="font-family: Verdana;">geç dumping sendromu olabilir.<br style="font-family: Verdana;"><br style="font-family: Verdana;">yemekten kaç saat olduğuna bağlı olarak reaksiyonel hipoglisemi gelişirse çarpıntı yapacaktır.<br style="font-family: Verdana;"><br style="font-family: Verdana;">mide barsak sistemin yakın bölgelerinde (proksimal) olan nöroendokrin bir tümör benzer şikayetler üretebilen bir hormon salgılamasına yol açabilir.<br style="font-family: Verdana;"><br style="font-family: Verdana;"><br style="font-family: Verdana;">
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.