iyi günler hocam.24 yaşındayım benim sorum şu şekilde olacak gecenlerde tesadüfen acil bi hastaya kan vermeye gittiğimde sarılık olduğum söylendi.bundan yaklaşık 3 ay önce askerde de kan tahlili sonuçlarında karaciğer enzim değerleri yüksek çıkmıştı ama herhangi birşey denilmedi sadece enzim değerlerini düşürmek için bi ilaç verildi.hatırladığım kadarıyla ALT:191 AST:95ti.2 gün önce tekrar tahlil yaptırdım buna göre sonuçlar DBIL:0.2 ALT:134 AST:68 ALP:88 GGT:28 HBsAg:250.00 anti HBs:0.28 Anti HBcIgG:10,67 çıktı.bu durumda ne yapmalıyım?dahiliye doktorum ileri tetkik ve tedavi için gastroenteroloji uzmanına gitmemi önerdi ancak sosyal güvencem olmadığı için yeşil karta başvurdum çıkmasını bekliyorum.6 güne kadar cıkacak.acaba çıkmasını beklemeden hemen uzman bi doktora görünmelimiyim.durumumun bi aciliyeti varmı?şimdiden teşekkürler.
Doç.Dr. Yusuf AKCAN
28.02. 18:13:26
Yeni karaciğer enzim yüksekliği olan bir kişide zaten ilk 6 ayda gözlemek ve tedavi vermeden beklemek daha uygun bir hareketdir. enzim yüksekliği 6 ay içinde düşmez ise tedavi gerekecektir. bu tedavi bir iki haftanın beklenmesinde bir sakınca yoktur.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.