Sevgili hocam.ben antalyada görev yapan askeri personelim.2001 yılında kıl dönmesi ameliyatı olacagım sırada alınan kan örneklerinde hepatit b oldugumu oğrendım.6 ay sonraki kontrollerde de kronık olduğum tanısına varıldı.meslege gırmeden önce herhangi birşey yoktu.en son 21.11.tarıhınde kanım gulhaneye gıttı .Antı HBe pozıtıf---HBeAg ise Negatif çıktı.AST-SGOT : 27---ALT-SGPT :31 HDL-KOL :41 TOTAL BILIRUBIN :1,5 çıktı.hocam tedavi için herhangi bir işlem yapmadım.askeri hast.doktorumuz tedaviye gerek yokdedi.yanı.hepatit ilaçları vs.karacıgerımın üzerindeki hafif agrılar dışında şikayetım yok. yorulursam ve uykusuz kalırsam parmaklarım şişiyo ve halsızlık hissedıyorum.yukarıdaki oranlar normal mi.açıkcası korkuyorum.geçenlerde bi arkadaş hepatıt b den rahmetlı oldu.39 yaşındaydı.psikolojık olarak üzüyo benı.ilaç tedavisine başlamak için durumumun nasıl olması gerekiyo.doktorumuz şunu ye şunu yeme felan demıyo.asker oldugumuz için pek bişeyde soramıyoruz.
açıklayıcı cevap yazarsanız mutlu olurum.yani iş işten geçmeden yapılabılecek bişey varsa yapayım.çocuklarım küçük.teşekkürler hocam.saygılarımla...
Doç.Dr. Yusuf AKCAN
03. 15:59:55
durumunuz taşıyıcı olduğunuzu gösteriyor. aralıklı takipler yeterli. enzimler 1,5-2 kat olmadan tedavi düşünülmez. taşıyıcılar yıllık %1 oranında virüsten kendiliklerinden kurtulabilirler..çocuklar ve eşinizide hbs ag ve antihbs durumuna bakılmalı.hbs ag - olan ve antihbs - negatif olanlar aşılanmalıdır.sağlıcakla..
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.