MERHABA BENİM 1 YILDIR BAŞAĞRISI GİBİ ŞİKAYETLERİM VAR GEÇEN YIL TAHLİLLERİMİ YAPTIRDIM LDL 107,HDL 48,KOLESTEROL 194,AKŞ 94,TG 194 ÇIKMIŞTI DOKTORUM BİRŞEY OLMADIĞINI SÖYLEMİŞTİ GEÇEN HAFTA TEKRAR YAPTIRDIM SABAHLARI ZOR KALKIYORUM O YÜZDEN DOKTORA GİTMİŞTİM SONUÇ HDL 47,LDL 44,KOLESTEROL 175,TG 417 ,AKŞ 91 ÇIKTI VE DOKTORUM BANA LİPANTHYL 267 M VERDİ BEN 30 YAŞINDAYIM SONUÇ ÇOKMU KÖTÜ BEN ŞİMDİ NE YAPMALIYIM ANNEMDE ŞEKER TANSİYON TG HEPSİ VAR BENDE İLERDE BU HASTALIKLAR ÇIKARMI BİRDE BEN TG İÇİN ÖMÜR BOYU İLAÇ KULLANMAK ZORUNDAMIYIM
Yard.Doç.Dr. Erim GULCAN
03. 10:42:05
Trigliserid yüksekliği eğer 400 üzerinde ise ilaç tedavisi almanız faydalıdır. çünkü trigliserid yüksekliği genelde pankreatit riskinde artış ile birliktedir. ancak bu genellikle500 üzerinde ise olmaktadır. ama bazeb ise 1000 üzerinde olanlara bile pankreatit görülmeyebilir. Bunun dışında trigliserid yüksekliği diyabet gelişimi için aynı zamanda tanımlamış bir risk faktörüdür. bu yüzdende düşürülmesi faydalıdır. kullandığınız ilacı muhtemelen 3 ay sonraki değerlere göre kullanıp kullanmamanıza doktorunuz karar verecektir. ancak şu an korkulacak herhangi bir durum yok. ancak takibin önemli olduğunu belritmem gerekiyor. geçmiş olsun
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.