23 yaşındayım.. bursada oturuyorum..İsmim murat. yaklaşık olarak 10 yıl önce böbrek taşları ve doğuştan kanal tıkanıklığı yüzünden ameliyat oldum..Geçtiğimiz aylarda böbreklerimden rahatsızlık hissettim ve tekrar doktora gittim..Ultrason ve IVP sonuçları göre sol böbreğimde 6 adet taş var ve sol böbreğim normalin 5 katı kadar büyümüş..doktorum acilen ameliyat önerdi.aksi takdirde böbreğimi kaybedebileceğimi soyledi...Bunun üzerine başka bir doktora gittim..Aynı teşhisi koydu fakat acil bir ameliyata gerek olmadığını böbreğimi kaybetme riskinin olmadığını söyledi..ayrıca sağ tarafımda iki adet böbrek olduğunu söyledi...İki doktorlun söylediklerinden sonra kafam çok karıştı? sorularıma yanıt verirseniz çek memnun olurum..
1: böbrek büyümesinin riski var mıdır?
2: sağ tarafımda iki böbrek olduğu söylendi..bunun bir sakıncası varmıdır???
şimdiden teşekkür ediyorum..iyi günler..
Uzm.Dr. Mehmet KALKAN
06.05. 12:25:21
bobrek tası ve geçirmiş olduğunuz ameliyat ve öncesi süreçte böbrekte buyume olmus olabılır. sizin ıcın bobregın calısma durumununne oldugu etlı kısmının son hali ve taşların böbrekteki idrar akımına ne derece engel olup olmadığı sorularına cevap vermekle durumunuzu netleştirebiliriz. bu nedenle filmleriniz mutlaka değerlendirilmeli. diğer tarafta böbreğin veya kanalının çift olması doğuştan bir durum olup size zararı yoktur.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.