37 yaşında şişman bir bayanım.Doktor muayenesinde tansiyonum,kolestrolüm ve özellikle trigliseridim çok yüksek çıktı.Ama ben bu yüksek değerlere rağmen ilaç kullanmadan önce diyet ve egzersiz yapmaya başladım.Çünkü çok hareketsiz bir hayatım vardı.Bir hasta sizin önerileriniz ile trigliseridini düşürdüğünü yazmış.Banada özellikle destek bitkisel tedavi önerilerinde bulunursanız sevinirim.Teşekkür ederim.
Doç.Dr. M. Akif BUYUKBESE
03. 20:14:00
Diyabete egilimli oldugunuzdan seker yukleme testi yaptirmak da yarar var, Ayrica tiroid testi de dogru olur. Trigliserid degeriniz yazilmamis. Oeki degerler de onemli. Esasen diyetin yani dogru beslenmenin onem i buyuk. Ancak oteki degerler bize bunu ilacla takviye etmeyi dusundurtebilir. Ayrica boy ve kilonuz da onem arz edecektir. Alkol, sigara, dogum kontroll hapindan uzak durmali (alternatif yontemler). Yenilen gidalarda hayvani yaglari azaltmali. Yemege atilan tuz ve sekeri de kitlastirmaliyiz. Az ve sik yemek istahi biraz baskilayabilir. Yine derecesine gore obezite ilacindan da bir sure yarar gorulebilir. Tum bunlarin organizasyonu sizi muayene eden hekimce gerceklestirilecektir. O hastamizda cok yuksek triglisrerid duzeyi vardi ve ciddi egzersiz yaptigini ve nerdeyse yagi sifir derecesinde kullandigini yazmisti. Burada genetik koken varsa tekrar yiukselebileceginden daha ilimli diyet ve egzersizin surdurulmesi gerekecektir. Ustesinden geleceksiniz.Iyi gunler
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.