Sayın hocam.28 yaşında Muglda yasayan bir ingilizce öğretmenıyım.Uzun suredır boyun ve baş agrılarından şikayteciyim.Bu yuzden defalarca doktora gıtmeme ragmen ve defalarca rontgen, tomogrofı çektirmeme ragmen bir sorun olmadıgı soylendı.Gecenlerde yıne burda özel bir hastanede beyin cerrahi uzmanına gittim.Muayene oldum ve benden 2 yonlu sevrikal vertebra istedi.Tonsiyonumu ölçtü ve tansiyonum 14/10 çıktı.Rontgen sonuclarında sadece hafif kireçlenme var dedi.Diger bir doktorda Ortopedist röntgen ve sonuçlara baktı ve boyun fıtıgı ayad daralma var dedi.Şimdi size sonucları gonderıyorum eger benı aydınlatıranız seviniirm
"Servikal lordoz da silinme vardır.Vertebraların dasitesi hasta yaşı ile uyumlu normaldir.SErvikal vertbara yükseklıklerı ve intervertabral disk mesafeleri normal olarak değerlendirilmiştir.
Servikal kot görünümü ayırt edilmemiştir.
Paraspinal yumuşak dokular normaldir.
SONUÇ: Lordoz silik
1 haftadır tansiyon takibi yapıyorum genelde kucuk tansıyon hep yuksek cıkıyor.13/10 yada 12/10 gibi.Ama boynumda surelı bır kasılma ve agrı var ve buda baş agrısı yapıyor.Ortopdik yastık kullanmaay başladım
Prof.Dr. Vural KAVUNCU
31. 21:52:34
Sevgili hocam,
Röntgeninizde önemli bir sorun bildirilmemiş. Ancak küçük tansiyonunuz yüksek ve buda baş ve boyun ağrısı yapar. Mutlaka kardiyoloji uzmanına başvurmanız gerekiyor, ihmal etmeyin
Prof. Dr. Vural Kavuncu
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.