Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-07-2008, 05:47 PM   #150 (permalink)
jaunty
Yüzbaşı
 
jaunty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oct 2007
Mesajlar: 592
Tesekkür: 305
186 Mesajinıza toplam 549 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
jaunty has a spectacular aura aboutjaunty has a spectacular aura aboutjaunty has a spectacular aura about
Standart Ynt: AMATÖR RESSAMLAR :)

Alıntı:
mavifirca Nickli Üyeden Alıntı
sevgili Jaunty,

Resmimi farkedip hakkinda getirdiginiz yorum beni cok memnun etti. Baska tablolarimida yüklemeye calistim ama olmadi, fakat yükleme calismalarim devam ediyor, muhakkak onlarida burada göreceksiniz, belki beni anlamak ve sanatsal acidan tanimak adina size daha fazla ipucu verecektir. Ayrica sizin disinizda hic kimsenin resim hakkinda olumlu yada olumsuz bir yorumda bulunmayisida biraz dikkatimi cekti.
Tuvalin önüne gectigim zaman bir ön calismam yada eskizim yok, cok önceleri yapardim ama artik yapmiyorum. Nedeni ise; eskizdeki gibi tuvale yansitma fikri beni biraz zorluyor, cücnkü o kagida aktardigim duygular o an icin gecerliydi ve tuvalin önünde ise daha farkli calismaya yönleniyorum, yani bu yöntem beni zorlamayan hatta yaraticiligimi dahada pekistirdigini zamanla farkettim.
Renk bilgisi olmasi lazim elbette ressamin, Kaliplar icinde yapilan bir resmi cagristiriyor bu kurallara göre calisildigi zaman, yani sarinin zitti mavi yada komsu renk tonlamalari kullanilmali, yada gölgelendirmede mavi ise koyu ya da acik mavi olmali. Bunlar evet klasik yada birebir resmetme calismalarin olmazsa olmazlarindandir. Ancak seninde bildigin gibi sanat akimlari kendisinden öncekini yada cagdasini, yada mevcut anlayislari elestirerek , varola gelenleri altüst edercesine kendi manifestolarini olusturmuslardir. Ben bir dönem manzara, portre yada natürmort calistim, ama bir dönem sonra bunlarin hic bir özelliklerinin olmadigini düsünmeye basladim, hemde o kurallara göre birebir calisiyordum. E vet, o gölgemeler ögle olmak zorundamiydi, hicte degil, tuvalin önünde renklerin efendisi artik benim ve imgelerimi buraya dökme özgürlügüne sahibim, kaliplarin disina cikma özgürlügüm var, bunu cilginca yapabilme hakkina sahibim, insanlarin begenisi hicte umurumda degil, cünkü o begeni kaliplari beni baski altina sokuyor, artik ben bunu reddediyorum ve begenilme hastaligini artik bir kenara birakarak basliyorum calismaya dedim.
Bir dönem de mesela topragin dokusunu resmetmeye calistim, etrafima bunu söyledigim zaman ya bana bos bos bakiyorlardi ya da yere bak aynen calis, kafani neden bu kadar yoruyorsun, ama o degildi benim yansitmak istedigim....
Beni bu tepkisel ve de ayni zamanda farkli calismaya iten belkide etraftaki insanlarin resme bakislarina bir tepkiydi belkide.
Jaunty'cigim, kendimi yani aslinda kendimdeki resmi sana anlatmaya calistim yarim yamalak, ama tabii ki yaterli olmadi. Ben henüz bir ressam degilim, resimleri birileri alsin diye yapmiyorum, sadece kendimi yansitmaya calistigim bir eglemcem diyelim.
Simdilik burada bitirmek zorundayim, üzerinde kafa yorup bir seyler yazdigin icin cok tesekkürler tekrar,
sevgili mavifırça
öncelikle yapılan eserin duyguları yansıtması ve onu yapan olarak beğenmeniz tabiki çok önemli.duygularını ve içindeki coşkuyu en hoşnut kalacağın şekilde rahatça yansıtabiliyorsan ne mutlu..başarılarının devamını diliyorum ellerine sağlık


jaunty isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla