SAYIN HOCAM İYİ GÜNLER DİLİYORUM. BEN 28 YAŞINDAYIM YAKLAŞIK 12 YAŞIMDAN BERİ FUTBOL BAŞTA OLMAK ÜZERE FİZİKSEL GÜÇ E DAYALI SPORLARLA UĞRAŞMAKTAYIM. DİZLERİMDE SON 3 YILDIR ZORLAMAYA BAĞLI AĞRI, UZUN SÜRELİ ÇÖKMELERDE VE AYAKTA DURMALARDA DİZLERİMDE KİTLENME MEYDANA GELMEKTEYDİ. BU ŞİKAYETLERİM SEBEBİ İLE ÇEKTİRDİĞİM MR SONUCU DOĞUŞTAN DİZ KAPAĞININ YERİNE OTURMADIĞI TEŞHİSİ KONULDU DOKTOR TARAFINDAN VE DİZLİK TAKMAMI TAVSİYE ETTİ. SİZİN KONUYLA İLGİLİ DEĞERLİ YORUM VE ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
SAYGILARIMLA
SERKAN AY
Prof.Dr. Vural KAVUNCU
16. 23:06:36
Diz kapağı kemikleri (patella) bazen hareket etmesi gereken oluğun dışına kaçar, bundan dolayı da istenmeyen kemik temasları ve zorlanmalar meydana gelebilir. Diz kapağı kemiklerinin bu dışa kaçmasının çeşitli sebepleri olsa da en sık sebep bağlardaki gevşeklik olmasıdır.
Bahsedilen anormallik hafif bir düzeyde ise yapıalcak iş diz çevresi kaslarını özel sporlarla güçlendirmektir. Su içi hareketler de işe yarayabilir. Dİz kapağı kemiğini sabitleyen özel dizlikler zorlu sporlarda yardımcı olabilir. Eğer kayma ileri düzeyde ise ortopedik ameliyatlarla bağlar sıkılanır ve diz kapağı kemiği olması gereken oluğa doğru çekilir. Sağlıklar dilerim.
Prof. Dr. Vural Kavuncu
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.