merhaba ben kızım 8 yaşında onun için soru sorucam . kızımın her türlü ilaçlara rağmen yükselmeyen kan değerleri vardı. biz onu cerrahpaşaya götürdük bir sürü tahlil yapıldı ve sonunda bağırsaklarından biyopsi yapılcana karar verdiler sonuc çölyak hastalığını destekler çıktı . ama kızımın hiç ishali görünüş bozukluğu yok kabızlığıda yok . glutensiz harfiyen uyduğumuz bi diyet başladık ama sonuç hep aynı ige ve iga sında hiç deyişikler olmadı . baktikki glutensizde yükselmiyor bıraktırdım ve tekrar tahlil yaptılar herşeyi normal çıktı çok iyi diyet yapmışsınız dedi prof. diyet yapmadan düzeldi şimdi benim sorum çölyakmı deyilmi kafamı kurcalıyor .yeniden biyopsi istemiyor çok eziyetli . cevap yazarsanız sevinirim . saygılarımla
Doç.Dr. Yusuf AKCAN
16. 15:33:05
çölyak gastalığında diye sonrası serolojik testlerde düzele 6-9 ya sonra görülebilir. serolojik düzelmeden ziyadae kandeğerleri düzeldimi ona bakmak lazım. ayrıca çölyak tanısında emin olmak önemli gerekirse duodenal biyopsi yapılır hastalar artık ensokopi sırasında uyutulabiliyor. böylece zahmetli olmaz. çölyak diyeti ile düzelmede bırakınca bozulmada biraz zaman alabilir. bazen nadir de olsa siyete cevap vermeyen çölyak hastları olabilir. tüm bunlar gittiğiniz gastroenterolog tarafından değerlendirilecek konulardır. sağlıcakla..
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.