hocam merhaba hıpertansıyonun belırtılerı hakkında bılgı almak ıstıyorum sızden bılgılendırısenız cok sevınırım ve dıgıtal tansıyon olcerler ne kadar dogru olcuyo tanıyonu sımdıden tsk ederım
Uzm.Dr. FATMA SEZER
26. 09:33:00
iyi günler,Tansiyon tanısı koymada dinlenmiş halde yapılan ölçümlerden 2-3 tanetansiyon arteriyel değeri140/90 ve üzerinde ise biz hipertansiyon diyoruz. Genellikle hafif derecede hipertansiyonda belirti olmaz. Ancak orta ve yüksek derecede hipertansiyonda ensede daha yoğun hissedilen bir baş ağrısı, halsizlik, yorgunluk gibi şikayetleri görebiliriz. Daha yüksek dereceli bir hipertansiyon var ve tedavi edilmeden uzun süre kalmışsa birçok organa yaptığı zararlı etkilerlede karşımıza gelebilir. örneğin: görme bozukluğu körlüğe kadar ilerleyebilir. Kalpte deformite oluştuysa yetmezlik bulguları olabilir. çarpıntı, nefes darlığı, göğüs ağrısıgibi. Tabi beyin damarlarını etkileyen bir süreç varsa malesef hasta beyin kanaması ile gelebilir. Tabi bunlar uzun süren ve ihmal edilmiş vakalarda daha çok gördüğümüz üzücü durumlardır. Baştada belirttiğim gibi genelde hastada belirti vaermeden başlar. O nedenle şikayeti olmayan kişilerde arasıra tansiyonlarını ölçtürmeleri iyi olur. Digital tansiyon ölçerler bana çok güvenilir gelmiyor. Digital olsa bile en azından kola sarılan manşonu olmasını tercih ediyorum. Ancak en güvenilir olan civalı dediğimiz eski usul tansiyon aletleridir. Tabi marka olarakta kaliteli olanları tercih ediyoruz.sağlıklı günler dilerim.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.