sayın hocam size bi konu hakkında danışmak istiyorum.pr sn saraçoğlunun bir programında lavanta çayının karaciğer enzimlerini düşürdüğünü duyduk .bu benim hastalığım otoimmün hepatit içinde geçerlimidir acaba bunu sizden bi hekimden öğrenmek istiyorum sizin bilgileriniz benim için çok önemli.saygılarımla
Doç.Dr. M. Akif BUYUKBESE
23. 19:28:05
Kisa cevap bilmiyorum. Bitkilerle ilgili hepimizin anlamsi gereken su saniyorum. Herseyin azi ve cogu arasinda bir karar bir denge olmasi gerekiyor. Bu etkisiz olma ile zehirlenme siniridir ilac olarak kabul ettigimiz durumlarda. Dolayisi ile cogu bitkiler gozleme dayali olduklari icin toplumlara uygulanabilmesi biraz problem dogurmustur. Tip kendini surekli yargilar ancak bu gun kabul edilen degerlerde bir maddenin tedavi etkinligi ancak yillar suremn arastirmalar ve yayinlardan sonra ortaya konur. ilac ise her ulkede patent alamaz. lavanta ise yararmaz diyemem ama boilgim yok diyebilirim. Bu arada literaturde olan her seyi hastamiza uygulayamiyoruz da. Bu konuda konusan hocamizin tecrubeleri olabilir. Ona yazabilirsiniz. Ayrica bu sayfada gastaoenterologlarin fikrini de aliniz.Sifalar
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.