Sayın hocam benim karnımın sağ yanında ağrılar var.Bu ağrılar başlayalı7 ay oldu.Bu süre zarfında ağrılar başlayınca böbrekten şüphelenerek üroloji doktoruna gittim.Ultrasonla baktı ve böbreklerde bir sorun olmadığını söyledi.Bunun kas ağrısı olabileceğini söyledi.Ama ağrılar geçmedi.Sonra dahiliye doktoruna gittim o da ultrason sonucuna göre bağırsaklarımda aşırı gaz olduğunu ve karaciğerde yağlanma başladığını söyledi. Gaz problemiyle alakalı ilaçları kullandım bitirdim.Ama hala ağrılar geçmedi. Gece yatarken sağ tarafıma yatamaz oldum.Bunun sebebi ne olabilir? Bana ne tavsiye edersiniz? Saygılar sunar teşekkür ederim.
Doç.Dr. M. Akif BUYUKBESE
04. 19:11:37
Bazen gaz sikismasi neden olabilir. Bobrekler ultrasonla tetkik edildi ve normal ise ve safra kesesine ailt de problem yoksa karin tomografisine gecilebilir. stresli yapi, uzamis kabizlik, barsak tembelligi de agrilarin kaynagi olabilir.O vakit ona yonelik arastirmalarda bulunmak lazim. Gaz giderici ilaclar yalniz basina etkili olmayabilir. dogru beslenme ve stresle mucadele uclusunu tamamalamak gerektirir.Gecims olsun
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.