Dr. bey internetten araştırdığım kadarıyla adı kunduracı göğüs denen göğüs kafesi çöküklüğü var eşimde. Eşim 42 yaşında bu güne kadar sadece 1 kez dr gitmiş bu nedenle oda çok küçükken söylediğine göre dr. ona çok ağır iş yapmadığın sürece bişey olmaz demiş. ben bu hastalık ve insan vücudunda nasıl bir olumsuz etki eder bilgi alabilirmiyim. Sırf utandığı için sahil kasabasında oturmamıza rağmen bu güne kadar hiç denize girdiremedim onu. aslında çok göze batmıyor ama tabi bizlerden farklı. ama internette bakındım biraz buradaki resimlerdeki kadarda değil aslında. Neyse şimdiden ilginize tşk. iyi çalışmalar dilerim.
Doç.Dr. M. Akif BUYUKBESE
08. 17:57:42
Genel olarak ciddi deformiteler akciger ve dolayli olarak kalp foksiyonlarini etkileyebilir. Gunluk aktivitelerinde etkilenme olmuyorsa onemli degildir. Gogus hastaliklari uzmanina goturebilirsiniz. Genelde bir sorun olusturmayacaktir. Teorik olarak eger deformiteden dolayi akciger sismesi ve sonmesinde kisitlanma olmuyorsa problem olusturmayacaktir. emin olmak icin ufleme yani solunum testi yaptirabilirsiniz. Buna solunum fonksiyon testi diyoruz. Iyi gunler
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.