merhaba hocam;54 yaşındayım uzun süre(25 yıl sigara kullım ve 3 yıl önce bıraktım)yaklaşık 1 ay kadar köpüklü balgam çıkardım.daha sonra 2 gün balgamla birlikte kan geldi.acile gittik akciğer filmi çekildi.kan durdurucu hap verildi.daha sonra akciğer btsi çekildi.radyoloji raporu şu şekildedir;toraks üst açıklığından itibaren elde olunan aksiyel görüntülerde kalp,perikard,kalpten çıkan anavasküler yapılar normal izlenmektedir.mediastende subkarinal 1.5cm çaplı LAP izlenmiştir.trakea,özefagusun torasik seyri normaldir.toraks duvarı yumuşak doku ve kemik yapılar normal izlenmiştir.akciğer parankim alanları incelemesinde sol akciğerde fissür içerisinde,üst lob anterior segmentte subplevral ala,sol akciğer üst lob linguler segmentte ve alt lob laterl ve posterior bazal segmentlerde milimetrik boyutlu çok sayıda parankimal nodül izlenmiştir.ayrıca sağ akciğerde de orta lobda alt lobun anterior ve posterior bazak segmentlerinde benzer milimetrik nodüller izlenmiştir.her iki akciğerde izlenen nodül sayısı yaklaşık 10 tanedir.bu nodüller nonspesifik özellikte olup granülomatöz veya metastatik nitelikte olabilirler.toraks alt açıklığından görüntüye giren üst batın yapıları normaldir.SONUÇ:subkarinal LAP ve her iki akciğerde yaklaşık 10 adet milimetrik nonspesifik parankimal nodül,şeklindedir.acaba kanser riski taşıyormuyum.bu rapor ne anlama gelmektedir.değerli
görüşlerinizle beni aydınlatırsanız sevinirim.çok merak içindeyim.
Dr. Editor Saglikdanis
08.03. 07:19:50
şikayetleriniz, sigara kullanmı göz önüne alındığında tuberküloz, sarkoidoz gibi hastalıklar başta olmak üzere değişik hastalıklar irdelenmeli ve tedavi yapılmalıdır. bu arada tanı için bronkoskopide (hava yollarının ince bir ışıklı cihazla incelenmesi) gerekecektir. tüm bunlar için bronkoskopide yapılan bir merkeze başvurmalısınız...
sağlıcakla..
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.