muhterem özdemir,
6 aylık erkek bebeğimin yanağında 4 aylıktan itibaren bir kızarıklık oluşmaya başladı,kırmızımsı kabartılı ama sulu değil.ikamet ettiğimiz ilçede cilt yada çocuk doktoru olmadığından mevcut uzman doktor allerji teşhisi koydu ve doxafin şurup ve psovate krem verdi.bunlar fayda etti ama bir süre sonra tekrar çıktı.hep aynı yerde çıkıyo ama sanki diğer yanağındada çıkacak gibi.bir çocuk doktoruna sorduğumuzda süt allerjisi kendi kendine geçer dedi.ama tedirginim sanki geçmicek gibi.psovate krem iyi geliyor ama kortizonlu mu değil mi anlayamadığımdan çokta kullanmak istemiyorum.internetten araştırdığımda allerjik egzama tanımlarına uyduğunu tespit ettim ama sizin yardımınıza ihtiyacım var,bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
şimdiden teşekkür eder,meslek hayatınızda sonsuz başarılar dilerim.
Doç.Dr. Öner Özdemir
12. 10:43:50
Anlattığınız gerçekten atopik dermatit ya da ekzema denilen duruma benziyor. Tekrarlıyorsa bunun altında inek sütü ya da diğer gıda allerjisi olma ihtimali de vardır. Aslında deri prik testi ile allerjisi var mı diye bakılabilinir. Bir de habire o kremi kullanmayın o kuvvetli bir krem. onun yerine steroid- kortızonlu olmayan elidel gibi bir ilacı kullanabilirsiniz..
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.